Kenny Solomons och Melodifestivalen-vinnaren Robin Bengtsson öppnar barbershop och kafé vid Storängstorget. Foto: Mimmi Epstein

Mello-Robins nya projekt – barbershop med kafé

För ett år sedan startade skådisen Kenny Solomons sin första barbershop på Söder. Nu öppnar han i Norra Djurgårdsstaden – tillsammans med mello-vinnaren Robin Bengtsson.

  • Publicerad 10:09, 13 okt 2017

På Lövängsgatan 12A i Norra Djurgårdsstaden öppnar Rusty Rascals i början av november – ett koncept med klassisk barbershop och kafé i ett. För nästan precis ett år sedan öppnade Kenny Solomons ett ställe i Hammarby Sjöstad där han själv bor.

– Det kändes som att det behövdes lite mer gemenskap och kärlek där. Det hoppas jag kunna ta till Norra Djurgårdsstaden också, vi vill att det här ska bli en naturlig mötesplats, säger Kenny Solomons.

Klassisk krog tillbaka i Vasastan

Robin Bengtsson, vinnare av Melodifestivalen 2017, är hans första franchise-tagare och var en trogen kund på Söder.

– Jag blev snabbt förälskad i konceptet och hänger där flera gånger i veckan. Vi lärde känna varandra snabbt, säger Robin Bengtsson.

Han berättar att det ska vara som att slungas tillbaka till 50-60-talet när man kommer in på nya stället.

– Lite som en tidsmaskin. Vi kommer bara att spela musik från de årtiondena, det blir ingen schlager. Och så klär vi oss på ett speciellt sätt.

"Finare gatumat" utlovas på ny kvarterskrog

En stor glasskiva kommer att skilja barberardelen från kafédelen.

– Tanken är att man ska kunna sitta och titta på när folk klipps och rakas. Att det ska kunna bli en grej man tar med familjen på, säger Kenny Solomons, som berättar att stolarna i kaféet är placerade så att man "måste" prata med folk.

– Jag satt på tvärbanan och såg hur alla tittade ner på sina mobiler och hade lurar i öronen. Jag vill att folk ska prata med varandra. Jag vill veta människors historier, säger han.

Krogveteran öppnar ny kvarterskrog på Kungsholmen

Robin Bengtsson har inga planer på att sluta med musiken, han kommer att köra på parallellt.

– Dygnet har många timmar, säger han.

Planen är att Rusty Rascals ska öppna i början av november, "före fars dag".

– Då blir det en stor fest och ett rockabillyband kommer att spela på torget. Vi ska bjuda alla grannar på shakes, säger Kenny Solomons.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00