Robin Bengtsson. Till hans favorit-Årsta-krogar hör Il Risotto på Årstavägen. Foto: Anna-Lena Ahlström/Linda Gren (restaurangen)

Mellovinnaren: "Jag älskar Årsta, man kan sova till elva"

Hallå där, Robin Bengtsson, artist och Årstabo som vann svenska Melodifestivalen i lördags och kommer att representera Sverige i Eurovision song contest i Ukraina.

  • Publicerad 07:00, 17 mar 2017

Vad har du gjort sedan du vann i lördags?

– Det har varit mycket intervjuer och vi har redan börjat planera för ESC som äger rum i maj. Jag kan fortfarande inte fatta att jag vann och att jag ska representera Sverige. Det känns fantastiskt.

Du är Årstabo sedan augusti förra året, varför blev det Årsta?

– Min flickvän är uppväxt i Årsta och hennes föräldrar bor i Enskede Gård, så det kändes enkelt och naturligt att flytta hit.

Hur mycket Årstabo har du hunnit bli?

– Ganska mycket faktiskt. Jag tycker om stämningen här, det är lugnt fast ändå nära pulsen i stan. Jag vill inte bo mitt i stan, därför passar Årsta mig perfekt. Man kan sova till elva på helgerna utan problem, det hörs inte ett ljud. Vi bor ganska nära Vättersparken och trivs jättebra.

Hur spenderar du en helg i Årsta?

– Det brukar bli en promenad i någon av alla parker som finns här, och mat på en av de lokala restaurangerna. Italienaren på Årstavägen gillar vi, och Två små svin.

Hur ska du vinna Eurovision då?

– Jag vet inte än. Det blir nog ganska samma typ av show som vi hade i Melodifestivalen, men att vi spetsar till den lite. I Ukraina blir det en större scen med mer led-effekter, så vi kommer kunna jobba mer med till exempel belysning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39