Vana. Skåbon Sonja Aldén har varit med i Melodifestivalen förr och gick till final 2007. Foto: Magnus Rangvid

Melodifestivalen väntar för Sonja

Sju år har gått sedan senast. Nu är Sonja Aldén tillbaka i Melodifestivalen. – Låten bär ett budskap om styrka, säger hon.

  • Publicerad 13:18, 27 nov 2019

Startfältet ser starkt ut, det är många bra sångare och musiker med.

Skåbon Sonja Aldén gjorde sin debut i Melodifestivalen redan 2006. Hon har sedan gjort ytterligare två deltagande och 2007 slutade hon på en sjätteplats finalen med låten ”För att du finns”. Senast hon deltog var 2012, men snart är det dags igen.

När det på tisdagen presenterades vilka artister som tävlar nästa år fanns Sonja Aldén med redan i den första deltävlingen som går av stapeln den 1 februari i Linköping.

När MälaröDirekt får tag i henne sitter hon i en taxi på väg hem till Mälaröarna efter en lång dag hos SVT.

– Det har varit fullt upp med intervjuer och olika inspelningar, säger hon.

Rutinerad trio

Låten ”Sluta aldrig gå” har hon skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias. Sonja Aldén beskriver att den ska inge hopp för de som går igenom en tuff tid.

– Jag har jobbat mycket med Bobby Ljunggren tidigare och nu har de två börjat jobba mycket. Vi tre träffades och skrev tillsammans och det kändes jättebra. Det är en lite lugnare låt, men med puls och driv som ger hopp i en orolig tid, säger hon.

När hon fick möjlighet att jobba med de andra två låtskrivarna kände hon att suget efter en ett fjärde Melodifestivalen-deltagande ökade.

– Jag har inte haft något sug innan, men nu kände jag att det var helt rätt, säger Sonja Aldén.

Möter exmästare

I vinter väntar tufft motstånd direkt och flera av deltagarna i hennes deltävling har varit framgångsrika tidigare, bland annat Robin Bengtsson som vann 2017.

– Startfältet ser starkt ut, det är många bra sångare och musiker med, säger hon.

Skulle Sonja Aldén gå vidare väntar Andra chansen den 29 februari eller final på Friends arena den 7 mars.

– Självklart vill jag nå ut till så många som möjligt och det vore fantastiskt att få spela den i en final, säger hon.

Konkurrenterna

Malou Prydz – ”Ballerina”

Felix Sandman – ”Boys with emotions”

OVÖ – ”Inga problem”

The Mamas – ”Move”

Suzi P – ”Moves”

Robin Bengtsson – ”Take a chance”

Visa merVisa mindre

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt