Vana. Skåbon Sonja Aldén har varit med i Melodifestivalen förr och gick till final 2007. Foto: Magnus Rangvid

Melodifestivalen väntar för Sonja

Sju år har gått sedan senast. Nu är Sonja Aldén tillbaka i Melodifestivalen. – Låten bär ett budskap om styrka, säger hon.

  • Publicerad 13:18, 27 nov 2019

Startfältet ser starkt ut, det är många bra sångare och musiker med.

Skåbon Sonja Aldén gjorde sin debut i Melodifestivalen redan 2006. Hon har sedan gjort ytterligare två deltagande och 2007 slutade hon på en sjätteplats finalen med låten ”För att du finns”. Senast hon deltog var 2012, men snart är det dags igen.

När det på tisdagen presenterades vilka artister som tävlar nästa år fanns Sonja Aldén med redan i den första deltävlingen som går av stapeln den 1 februari i Linköping.

När MälaröDirekt får tag i henne sitter hon i en taxi på väg hem till Mälaröarna efter en lång dag hos SVT.

– Det har varit fullt upp med intervjuer och olika inspelningar, säger hon.

Rutinerad trio

Låten ”Sluta aldrig gå” har hon skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias. Sonja Aldén beskriver att den ska inge hopp för de som går igenom en tuff tid.

– Jag har jobbat mycket med Bobby Ljunggren tidigare och nu har de två börjat jobba mycket. Vi tre träffades och skrev tillsammans och det kändes jättebra. Det är en lite lugnare låt, men med puls och driv som ger hopp i en orolig tid, säger hon.

När hon fick möjlighet att jobba med de andra två låtskrivarna kände hon att suget efter en ett fjärde Melodifestivalen-deltagande ökade.

– Jag har inte haft något sug innan, men nu kände jag att det var helt rätt, säger Sonja Aldén.

Möter exmästare

I vinter väntar tufft motstånd direkt och flera av deltagarna i hennes deltävling har varit framgångsrika tidigare, bland annat Robin Bengtsson som vann 2017.

– Startfältet ser starkt ut, det är många bra sångare och musiker med, säger hon.

Skulle Sonja Aldén gå vidare väntar Andra chansen den 29 februari eller final på Friends arena den 7 mars.

– Självklart vill jag nå ut till så många som möjligt och det vore fantastiskt att få spela den i en final, säger hon.

Konkurrenterna

Malou Prydz – ”Ballerina”

Felix Sandman – ”Boys with emotions”

OVÖ – ”Inga problem”

The Mamas – ”Move”

Suzi P – ”Moves”

Robin Bengtsson – ”Take a chance”

Polisen satsar mot trafikproblem med A-traktorer

Nyheter Farliga omkörningar och för många passagerare Mopedbilar och A-traktorer utsätts för farliga omkörningar av vanliga bilar. Samtidigt följer inte alla som kör den typen av fordon de regler som gäller. Det menar kommunpolisen i Ekerö, som nu...måndag 27/1 11:50

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46