Mysterium. Plötsligt en dag var den mystiska bilen bara där. Några dagar senare var den, lika mystiskt, borta. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Men hur? Mystisk bergsklättrande bil i Sätra förbryllar

Är det en brutal felparkering? Eller har den blivit upplyft av Hulken? Eller aliens? En mystisk bil på en bergvägg i Sätra förbryllar.

  • Publicerad 11:12, 7 jul 2017

Under några dagar vilar bilen stadigt där, på en bergshylla nästan tre meter över marken. Ovanför finns ingen väg, inga av träden bakom är skadade.

– Jag kan inte spekulera i hur den hamnat där, men någon verkar ha lagt energi på att få dit den, säger Ola Eriksson, kommunikatör på trafikkontoret.

På sociala medier går spekulationerna vilt – är det Hulken som varit framme? Eller aliens?

– Plötsligt stod den bara där en morgon när vi åkte förbi, säger Kent Karlsson, samordnare för stadsdelens parkgrupp.

– Det måste ha varit någon som lyft upp den där med en kranbil, det är den enda förklaring jag kan tänka mig. Men skumt är det.

"Rekord"

Genom åren har han stött på mycket konstigt i 127-naturen. 800 kilo surkål, 650 kilo gurka, en hel soffgrupp i en skogsdunge är bara några av sakerna som dumpats. Men en bergsbil har han aldrig stött på.

– Det är rekord på den fronten. Det är faktiskt jättekonstigt.

Kent Karlsson anmälde bilen till polisen och trafikkontoret och tidigare i veckan försvann den. Men hur den försvann är även det ett mysterium.

Skärholmspolisen hävdar att trafikkontoret flyttade den. Men enligt trafikkontorets kommunikatör Ola Eriksson har ingen på trafikkontoret eller deras entreprenörer tagit hand om den.

Kanske var det aliens ändå...

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.