Kritik. Flera personer är missnöjda över att det bara är två timmars fri parkering i parkeringshuset. Foto: Kevin Wedin

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.

  • Publicerad 15:34, 20 sep 2018

Nu finns kameror vid in- och utfart som läser av registreringsnumret. På det sättet registreras det hur länge bilen har varit parkerad. Men systemet har skapat frustration, och på Facebook är många kritiska. Man menar att två timmar är för kort tid.

”När man varit på vårdcentralen och suttit och väntat och sedan kanske ska handla eller fika räcker inte två timmar”, skriver en person.

”Billigare att åka till Täby tycks det ju bli om jag bara har två timmar men betalar för alla timmar om jag drar över en minut. På två timmar hinner jag gympa men inte dessutom handla, träffa någon för lunch eller kaffe”, skriver en annan.

Bättre ruljans

Centrumchefen Håkan Larsson menar att själva tvåtimmarsregeln inte har ändrats.

– Vi har inte ändrat något på 15 år, utan har gjort det mer tydligt nu. Tidigare har man tagit en biljett och lämnat garaget, vilket gjorde att man sedan kunde ändra biljetten. Med kamerorna är det bättre ruljans på systemet och parkeringsboten har försvunnit, säger han.

Ingen infartsparkering

Att man valt just två timmars fri parkering är för att det ligger vid tunnelbanan.

– Vi har tyvärr ingen möjlighet att fungera som en infartsparkering. Om vi hade kunnat bjuda på mer hade vi gjort det, säger Håkan Larsson.

Dock säger han att de kommer se över möjligheten att ge kunderna en längre tid av gratisparkering under perioder då det inte är lika högt tryck på parkeringen.

Kul sommarläger för unga i kommunen

Nyheter ✓Kanot ✓Lajv ✓Fiske Sommaren närmar sig med stormsteg och nu är det blivit dags för alla föräldrar i Täby att söka sommarlovsläger till sina barn och ungdomar.onsdag 24/4 12:09

Bilist smet efter krock med motorcykel i Täby

Nyheter ✓MC-föraren fördes till sjukhus ✓Polisen: "Riktigt fult gjort" Klockan 15.22 igår, tisdag, fick polisen larm om att en motorcykel och en bil hade krockat på Skålhamravägen i Täby. Bilisten, som körde en mörk Volvo, avvek från olycksplatsen.onsdag 24/4 9:29