ÖVERVAKNING. Allianspartierna vill utöka kameraövervakningen på flera platser i Solna, bland annat vid Friends Arena och Mall of Scandinavia. Foto: Leif Oldenburg

Mer kameraövervakning i Solna

Allianspartierna vill utöka kameraövervakningen i Arenastaden och centrala Solna. Även andra platser kan bli aktuella.

  • Publicerad 15:15, 29 dec 2017

Under förra veckans kommunstyrelse lade Alliansen i Solna ett nämndinitiativ för ökad kameraövervakning kring Friends Arena och Mall of Scandinavia. Båda är platser där mycket människor rör sig och ökad kameraövervakning skulle få en trygghetshöjande effekt, anser Alliansen.

Stadsledningsförvaltningen får nu i uppdrag att i samverkan med polisen och företagen i Arenastaden utreda och därefter ansöka om kameraövervakning vid Stjärntorget och eventuellt andra lämpliga platser i anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia. Detsamma gäller Solna torg/Solnaplan och andra områden som staden tillsammans med polisen anser angelägna att övervaka.

– Vi har i dag ett samverkansavtal med polisen som innehåller flera åtgärder för att öka tryggheten i den offentliga miljön. Att komplettera våra gemensamma insatser med förstärkt kameraövervakning på utvalda platser kommer bidra till att stävja brott, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M i ett pressmeddelande.

Förra hösten genomförde staden en omfattande trygghetsinventering för att kartlägga var och på vilket sätt Solnaborna upplever otrygghet.

Samverkansavtalet med polisen innehåller ett antal åtgärder för att öka tryggheten i den offentliga miljön med fokus på brottsutsatta platser. Bland annat ska polisen öka fotpatrulleringen. Andra insatser rör bland annat förbättrad belysning, rustande gångtunnlar och klippning av buskage för att skapa tryggare och mer trivsamma boendemiljöer.

Nästa år satsas även tio miljoner kronor på fortsatta trygghetsåtgärder i stadsmiljön.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Facket larmar om bussförarna

Nyheter Hård kritik mot Arriva Arbetsmiljöverket överväger att utfärda ett föreläggande mot Arriva, efter att facket larmat om missförhållanden för bussförarna. Nu har Arriva kompletterat sina svar.onsdag 18/7 9:06