Mer utbildning och fler anställda

Äldreomsorgen i Kista-Rinkeby får 2,2 miljoner i en extrasatsning för att öka bemanningen. Personalen på Kista Servicehus är glada för beskedet och hoppas på fler utbildningar. – Det skulle vara skönt om pengarna kunde innebära en timmes mindre arbetstid på kvällen. En timme gör stor skillnad, säger Fariba Shalani, som arbetar där.

  • Publicerad 14:37, 5 apr 2016

Totalt delas 157 miljoner kronor extra ut i Stockholm till privat och kommunal hemtjänst, dagverksamhet, servicehus och vård- och omsorgsboenden.

Verksamheterna fick själva skicka in ansökan tillsammans med en redovisning om hur pengarna ska användas för att öka bemanningen. Kista-Rinkebys äldreomsorg sökte och fick 2 240 000 kronor.

– Vi fick veta det för några veckor sedan på ett planeringsmöte. Det var en bra överraskning, säger Pez Appelgren på Kistas Servicehus.

På servicehuset i Kista arbetar personalen skift i tre olika pass. Förmiddag, eftermiddag och natt. Under denna tid har de ett schema där det står vad som ska göras.

– När vi kommer till arbetet läser vi igenom vilka personer som vill ha hjälp och vad vi ska hjälpa dem med. Men det går inte att göra precis som det står, utan vi måste anpassa hjälpen efter pensionärernas behov, säger Pez Appelgren.

Boende på servicehuset vill ofta ha sällskap eller mer hjälp av de anställda. Det är inte alltid tiden räcker till för den extra hjälpen eller sällskapet. Ibland kan en person behöva duscha, fast det inte är inlagt i schemat den dagen. Då måste det också prioriteras.

– Vi kan inte strunta i att duscha någon som behöver eller vill ha en dusch, för att personen ska duschas om två

dagar enligt schemat. Det är människor vi arbetar med här, säger Fariba Shalani.

Förutom fler anställda kommer pengarna också att gå till att utbilda personalen.

Pez Appelgren har arbetat på Kistas Servicehus i 29 år och hennes kollega Fariba Shalani i 28 år. De trivs båda och känner sig som hemma på arbetet. Om det finns tid att sitta ned och prata lite extra med en av de boende så gör de det.

– Det är en bra arbetsplats och jag tycker om mitt jobb. Men det vore bra om pengarna kunde användas till fler utbildningar för personalen, säger Fariba Shalani.

Några av utbildningarna de önskar och tycker behövs är stöd till anhöriga, demensutbildning och lyft-
utbildning.

– Jag har gått kurs i stöd för anhöriga och den var väldigt bra för mig, säger Fariba Shalani.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.