METALBAND. Leif Edling och Johan Längquist i Candlemass, som är med på den livestreamade galan på lördag. Foto: Mikael Andersson

Metalband samlas för stödgala

På lördag samlas hårdrockare i Järfälla för en stödgala. Kvällen, som går under namnet Nox Rocks, livestreamas.

  • Publicerad 10:13, 21 aug 2020

Det känns fantastiskt att få vara en del av detta event för en bransch som blöder.

Elisabet "Bettan" Johansson. Foto: Mikael Andersson

Galan, som hålls den 22 augusti, anordnas till förmån för de artister och scenarbetare som deltar och som har det tufft i coronapandemin. Under kvällen spelar Candlemass (med ursprung i Upplands Väsby), Thundermother, Scarlet, Easy Action samt en supergrupp med bland andra Pontus Norgren från Hammerfall och Pontus Egberg från King Diamond.

Allt går metalbandet Candlemass väg just nu

– När liveframträdandena är begränsade gäller det att hitta nya vägar att nå ut med musiken. Det känns fantastiskt att få vara en del av detta event för en bransch som blöder, berättar Elisabet "Bettan" Johansson, som är med och arrangerar.

Nox Rocks äger rum i Nox Studios i Järfälla och direktsänds via strömningsplattformen Solidtango. Fördelen är att musikälskare och fans över hela världen kan se denna livesändning.

– Det kommer att hända en hel del under kvällen, till exempel kan man ställa frågor till artisterna, säger Elisabet "Bettan" Johansson.

Galan leds av SVT:s programledare Jovan Radomir och rockjournalisten Anders Tengner.

– Ett perfekt tillfälle att samla sin musikvänner, umgås och rocka loss tillsammans, säger Elisabet "Bettan" Johansson.