Bra fruktår? Kanske lite för bra om du frågar Metta Lena, 91, i Närlunda. Foto: Daniel Cannervik

Metta Lena: ”Jag har fått några napp”

Hallå där…Metta Lena Karlgren, 91, som i förra veckans Mälarö Tidning berättade om hur hon ville ha hjälp med att ta hand om alla äpplen och päron i sin trädgård i Närlunda. Har någon kommit och hämtat frukt efter vår artikel?

  • Publicerad 10:22, 27 sep 2018

– Ja, jag har fått några napp faktiskt. Bland andra var det ett ungt par som kom från Solna. De hade läst om mig på nätet. Killen var väldigt lång så han nådde till och med äpplen som satt i toppen av träden. Sedan for de iväg med tio kilo äpplen, säger Metta Lena några dagar efter att artikeln publicerades.

LÄS ÄVEN: Metta Lena, 91, vill ha din hjälp med all frukt

– Sedan kom en dam som bor här ute som ville ta hand om den bästa fallfrukten, den skulle hon göra must av. Men hon var även uppe och plockade av en del äpplen, sådana sorter som håller sig till lite senare.

Hur mycket fick hon med sig?

– 20-30 kilo fallfrukt och kanske 15 kilo som hon plockade.

Och hon hade också läst om dig i tidningen?

– Ja, jag har ju nästan blivit en kändis när jag går på gatorna här i området.

Men ville de bara ha äpplen? Hur har det gått med päronen?

– Päronen brydde de sig inte om. Men jag kommer att fortsätta envisas med att få bort frukten och det kan ju hända att fler kommer förbi.

Vi får hålla tummarna.

– Ja, vi håller tummarna, säger Metta Lena Karlgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommundirektören tackar för sig

Nyheter Ekerö kommun behöver förnyelse. Det menar kommundirektören Lars Hortlund som lämnar tjänsten nästa år.måndag 15/10 8:54

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter