Nyöppnat. Willy Wang och hans syster Anna har öppnat Cocito på Odengatan 62. Foto: Mimmi Epstein

Mexiko möter San Francisco på Odenplan

De är uppvuxna med föräldrar i restaurangbranschen och har hjälpt till på deras ställen. Nu har syskonen Willy och Anna Wang startat en egen mexikansk taqueria vid Odenplan.

  • Publicerad 14:29, 28 aug 2020

Det var när Willy Wang reste runt med sin tvillingbror i bland annat USA som han fick upp ögonen för burritos, en rätt som består av en tortilla med olika fyllningar.

– Det fanns sådana ställen lite överallt, även i Frankfurt, Berlin, London och Budapest, som vi besökte. Speciellt gillar jag ett ställe som heter Chipotle, men det finns inte i Stockholm, säger Willy Wang.

Bygger sin egen måltid

Tillsammans med sin syster Anna bestämde han sig för att öppna en egen, liknande restaurang. Cocito ligger på Odengatan 62. De beskriver det som att "San Francisco möter Mexiko".

– Vi serverar stora tortillabröd med mycket fyllning, säger Anna Wang, och fortsätter:

– Här kan man bygga sin egen måltid, man väljer vilket protein, vilka bönor och vilket ris som man vill ha.

Har man inte tid eller lust att välja själv finns ett par färdiga alternativ att beställa, Anna och Willys favoritkombinationer.

Sköt på öppningsdatumet

Allt som serveras lagas från grunden i restaurangen, som egentligen skulle ha öppnat i våras. Pandemin fick syskonen att skjuta på öppningsdatumet men för ett par veckor sedan var det dags.

– Många som bor i närheten har varit nyfikna och amerikaner som kommer hit känner igen sig. Det finns ju några burritohak till i Stockholm men vad vi vet inga där man helt och håller själv bygger sin måltid, säger Anna Wang.