Erik Broström och My Gudmundsdotter tar humorn till barnteatern. Foto: Madeleine Bergman

Midsommarkransen får ny teaterscen

Sedan 2007 har My Gudmundsdotter och Erik Broström drivit improvisationsteatern Presens impro. Nu öppnar de en scen i Midsommarkransen.

  • Publicerad 16:18, 8 jan 2018

My Gudmundsdotter och Erik Broström har båda jobbat med improvisationsteater i över 10 år. Tillsammans med deras kursledare och ensemble är de några av Sveriges bästa improvisatörer. Nu har de bestämt sig för att öppna en scen i Midsommarkransen.

– Vi bor här båda två och har vårt kontor här. Vi har sökt aktivt efter en bra lokal och ville gärna ha en här i området, säger My Gudmundsdotter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare har Presens impro funnits i Liljeholmen men den nya lokalen ligger alltså på Tegelbruksvägen 28 vid tunnelbanan. Nu har gruppen påbörjat renovering av lokalen och hoppas kunna dra igång verksamheten i februari.

– Just nu är det bara en tom lokal med två rum. Nu ska vi bygga toaletter, gradänger, scen och scen-teknik. Vi har skrivit inlägg på Facebook och frågat om människor kan hjälpa till med prylar men ska även starta en insamling, säger My och tillägger:

– När allt är klart ska vi bjuda in grannarna på invigning och bjuda på lite teater.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Presens Impro har stått på alla Sveriges impro-scener, besökt impro-scenerna i USA, startat en podd och ska nu testa barnteater.

– Vi läste att Midsommarkransen är Stockholms barntätaste område så vi ville testa. I övrigt kommer vi köra på precis som vanligt med kurser, workshops och framträdanden, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00