FOTBOLL. Mikael Yasar ska spela med Milan. Foto: Linda Gren

Mikael, 10, från Liljeholmen får träna med Milan

Mikael Yasar, 10, har spelat fotboll sedan han var fem år. Idag tränar han med Djurgården och är en av fyra från Sverige som fått chansen att åka på träningsläger med italienska storklubben Milan.

  • Publicerad 14:10, 12 jan 2018

Allt började på fotbollsplanen i Botkyrka, Mikael Yasar var fem år och spelade fotboll tillsammans med sina kompisar. Idag fem år senare, bor han i Liljeholmen, går i fotbollsskola i Aspudden och tränar fotboll med Djurgården flera dagar i veckan.

– Jag har träning med Djurgården tre dagar i veckan och en fysträning. På helgerna har jag alltid matcher och när jag börjar sexan kommer jag ha fotboll på schemat i skolan också, säger Mikael.

– Det är fotboll hela tiden. När jag ber honom sluta spela fotboll och komma hem brukar han säga "men, det här är mitt liv mamma", tillägger mamma Gönul Yasar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Det kändes kul"

I somras deltog Mikael i Milan Junior Camp där AC Milans agenter för Sverigesektionen medverkade för att scouta talanger. Efter flera dagar av fotbollsträning och matcher var det fyra barn som fick en biljett till Italien för att träna med den italienska storklubbens ungdomstränare på AC Milans anläggning – tioårige Mikael var en av dem.

– Det kändes kul att de valde just mig, säger Mikael försynt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Milan Junior Camp besöker 40 olika länder i världen, och i Sverige stannar man på fem olika platser. Av alla barn som deltar är det alltså bara ett fåtal som får en förnyad chans till att visa upp sig och nu är det snart Mikaels tur.

– Hela familjen följer med och stöttar honom. Vi åker i mitten av mars och är där i tre dagar. Jag är alltid med på träningar och matcher och har sett hans utveckling. Det ska bli jättespännande att åka till Italien för att titta på honom, säger Gönul.

"Ser det som ett pris"

Christian Gentile, chef för Djurgådens akademiverksamhet, säger att Mikael ska se det här som en möjlighet till utveckling.

– Jag ser det som ett pris. Det här är en bra chans att utvecklas ännu mer. Att få spela med barn från andra länder är en bra erfarenhet bara det. Men det är ett träningsläger, efter det får han allt komma hem och träna med oss igen, säger Christian.

Mikael säger att hans kompisar tycker att det är lite häftigt att han ska få åka och träna med Milan, men själv har han siktet på en annan storklubb.

– Jag vill spela fotboll hela livet, eller så länge jag kan åtminstone. Men när jag blir vuxen vill jag spela i Barca.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Redaktionens tips: ställen i Stockholm värda att hänga på

Nyheter Är du fast i storstadens hetta? Trött på att bada? Börjar tristessen slå till? Vi vet hur det är. Här kommer några stensäkra tips för att få tiden att gå, från gratis till rimlig budgetnivå.fredag 13/7 13:42