Högdalens C. Foto: Linda Gren

Miljonregn när Vantör ska bli tryggare

Enskede-Årsta-Vantör får över sju miljoner kronor av staden centralt för att göra utemiljön tryggare. Vinnarna är Dalen, Hagsätra, Högdalen, Östberga och Rågsved.

  • Publicerad 17:06, 14 feb 2018

Staden delar ut totalt 100 miljoner kronor under 2018 till stadsdelarna för att de ska göra utemiljöer i vissa områden mer trygga. I Enskede-Årsta-Vantör kommer pengarna att gå till Dalen, Hagsätra, Högdalen, Östberga och Rågsved, som får totalt 7,4 miljoner:

Mer belysning

I Dalen ska man göra i ordning en plats i området som Dalenborna tycker är mycket otrygg och där det, enligt boende, förekommer kriminell verksamhet. Kostnad: 1 miljon kronor. Det handlar om parkeringsplatsen bakom Ica i centrum, där man vill ha bättre belysning och en vägbom som hindrar bilar från att köra in där vissa tider på dygnet. Den andra platsen är parkeringen på andra sidan centrum, bakom simhallen, där ska mer belysning sättas upp.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är platser som Dalenborna upplever som mycket otrygga, därför har vi ansökt om pengar för att försöka göra något åt det, säger Lena Lundström Stoltz, stadsdelsdirektör i Enskede-Årsta-Vantör.  

I Hagsätra görs en rad olika åtgärder med bland annat bättre belysning. Kostnad: 1,45 miljoner. I Högdalen görs olika saker, bland annat bättre belysning och trafikhinder. Kostnad: 1 miljon. I Rågsved fixas bättre belysning och trafikhinder. Kostnad: 1,2 miljoner. I Östberga ordnas flera åtgärder för att skapa trygga torg och mötesplatser, även en ny trappa och extra ingång till förskolan vid Östberga torg.

Samtliga arbeten startar i mars-april, utom förskoletrappan som ska vara klar under våren 2018.

Trygghet på agendan

– Vi tar ett helhetsgrepp om trygghetsfrågorna och har tidigare beslutat om ordningsvakter, kameraövervakning och mer pengar till det förebyggande arbetet. Med trygghetsfonden går vi nu vidare och stärker den fysiska tryggheten runt om i staden, säger Karin Wanngård, (S), finansborgarråd i Stockholm.  

Trygghetsfonden inrättades av den styrande majoriteten i Stadshuset och stäcker sig över två år, även 2019 delas totalt 100 miljoner kronor ut. Stadsdelarna får själva söka pengar ur fonden och motivera varför det behövs.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

Polisen planerar jätteinsats i Stockholm

Nyheter ✓Nazistmarsch ✓Minst 134 tillställningar ✓Polis: Blir en utmaning 134 olika ansökningar om möten, tillställningar och demonstrationer lördagen den 25 augusti. Samma dag som nazister planerar att marschera rakt genom City. Nu rustar polisen för en jätteinsats.lördag 18/8 8:20