Ägare får böta. Djursholmsbon Felix Hagnö anser att han inte gjort något fel. Foto: Mostphotos

Miljonsmäll för Djursholmsbo

Tech-investeraren och Spotify-ägaren Felix Hagnö ska totalt betala 40 miljoner till Skatteverket.

  • Publicerad 11:57, 13 jan 2020

Den svenske tech-investeraren och Spotify-ägaren Felix Hagnö, bosatt i Djursholm, har på nytt fått ett beskt besked av Skatteverket. Myndigheten krävde i somras in drygt 29 miljoner kronor i ytterligare skatt, och nu tillkommer ett krav på 11 miljoner i skattetillägg för felaktiga uppgifter. Bakgrunden är oredovisade utdelningar under 2015 och 2017.

Miljardären har överklagat skattebeslutet från i somras till förvaltningsrätten och har anfört att Skatteverkets uppfattning ”helt saknar grund”.

Bland annat har Felix Hagnö sagt att en ”computer glitch” orsakat fel i årsredovisningen, något Skatteverket inte godtar som förklaring.

Enligt Skatteverket var överskott av kapital för år 2015 nära 49 miljoner, medan vad som redovisats var 480 000 kronor. För år 2017 anser verket att vinsten är 52 miljoner, i stället för redovisade 5,2 miljoner.

Biblioteket i Täby hbtq-satsar för att locka unga

Nyheter "Vill se hur vi kan skapa en mer meningsfull fritid" Att få unga att gå till biblioteket har varit svårt. Men med en ny satsning vill biblioteket i kommunen satsa på att hitta de unga.måndag 24/2 16:39

Victor, 11, skar sig på trasigt golv i Mörbybadet

Nyheter Fick sy sex stygn – skadan var känd sedan november 11-åriga Victor Lagerlöf var med på en simtävling i Mörbybadet. Då gav golvet plötsligt vika och han skar sig svårt i foten. Sex stygn senare undrar hans mamma varför kommunen inte gjort något åt...måndag 24/2 16:19
Stockholm Direkt