Ägare får böta. Djursholmsbon Felix Hagnö anser att han inte gjort något fel. Foto: Mostphotos

Miljonsmäll för Djursholmsbo

Tech-investeraren och Spotify-ägaren Felix Hagnö ska totalt betala 40 miljoner till Skatteverket.

  • Publicerad 11:57, 13 jan 2020

Den svenske tech-investeraren och Spotify-ägaren Felix Hagnö, bosatt i Djursholm, har på nytt fått ett beskt besked av Skatteverket. Myndigheten krävde i somras in drygt 29 miljoner kronor i ytterligare skatt, och nu tillkommer ett krav på 11 miljoner i skattetillägg för felaktiga uppgifter. Bakgrunden är oredovisade utdelningar under 2015 och 2017.

Miljardären har överklagat skattebeslutet från i somras till förvaltningsrätten och har anfört att Skatteverkets uppfattning ”helt saknar grund”.

Bland annat har Felix Hagnö sagt att en ”computer glitch” orsakat fel i årsredovisningen, något Skatteverket inte godtar som förklaring.

Enligt Skatteverket var överskott av kapital för år 2015 nära 49 miljoner, medan vad som redovisats var 480 000 kronor. För år 2017 anser verket att vinsten är 52 miljoner, i stället för redovisade 5,2 miljoner.

Flera personer överklagar Täbys tiggeriförbud

Nyheter "Polisen har viktigare saker att göra" Tiggeriförbudet i Täby kommun trädde i kraft den första januari. Nu har elva personer överklagat förbudet till förvaltningsdomstolen.fredag 17/1 15:55

Bäver fixade länsstyrelsens jobb – "byggde" ny sjö

Nyheter Uppskattas av nya fågelarter i Täby Bävrarna visade vägen för länsstyrelsen och tog saken i egna tänder. Tack vare gnagarna finns det nu en ny sjö inne i Täby prästgårds naturreservat.fredag 17/1 12:03
Stockholm Direkt