SLUSSEN IDAG. Miljöpartiet i Stockholm har beslutat att stödja beslutet att genomföra Nya Slussen. Foto: Andreas Jennische

Miljöpartiet säger ja till Nya Slussen: "Klart jag är besviken"

Medlemsomröstningen är klar. Miljöpartiet i Stockholm säger ja till Nya Slussen. ”Det är klart att jag är besviken” säger Cecilia Obermüller (MP) som tagit initiativ till omröstningen.

  • Publicerad 15:31, 21 sep 2015

Omröstningen om partiets inställning till Nya Slussen har pågått sedan i fredags och avslutades på måndagen klockan 12.

Totalt deltog 293 personer i omröstningen och det var ja-sidan som gick segrande ur mätningen. 215 medlemmar (73 procent) röstade ja till Nya Slussen och 78 medlemmar (27 procent) röstade nej.

Tydliga siffror

Resultatet innebär att partiets högsta beslutande organ nu bestämt att Miljöpartiet i Stockholm ska rekommendera fullmäktigegruppen att rösta ja till Nya Slussen på nästa kommunfullmäktige den 28 september.

Cecilia Obermüller (MP), företrädare för nej-falangen och den som tog initiativ till omröstningen, får reda på röstresultatet av StockholmDirekt.

– Det var tydliga siffror, säger hon.

Cecilia Obermüller konstaterar att valdeltagandet var högt.

Är du besviken?

– Ja det är klart. Det är jag givetvis. Men på något sätt har jag gjort vad jag kan för att det ska bli en öppen process, säger Cecilia Obermüller till StockholmDirekt.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), gruppledare för partiet i Stadshuset, säger att det förslag till Slussen som ska klubbas inom kort innehåller en rad förbättringar jämfört med tidigare.

– Nu har vi ett tydligt besked från medlemmarna om att gå vidare. Slussen är en viktig knutpunkt i Stockholm och en plats som berör. Vi har gjort en rad viktiga omprioriteringar från biltrafik till kollektivtrafik, gång och cykel jämfört med alliansens förslag, säger Daniel Helldén i ett pressmeddelande.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.