Påkörd. En femtonåring blev i helgen påkörd när hen hoppade av nattbussen i Danderyd. Foto: Sacharias Källdén

Minderårig påkörd av skåpbil i helgen

En ung person blev i helgen påkörd av en skåpbil när hen hoppade av bussen i Danderyd natten till lördagen. Ungdomen var talbar men fick föras till sjukhus med ambulans.

  • Publicerad 17:18, 10 jun 2019

Det var under natten till lördag som en 15-årig person blev påkörd av vad som, enligt polisen, såg ut att vara en skåpbil. Det hände i samband med att ungdomen klev av bussen i närheten av Danderydsvallen.

– 15-åringen blir träffad av bilen och flyger över rutan, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen.

Kördes till sjukhus

Bilisten som körde på 15-åringen ska enligt polisen ha avvikit från platsen och Anna Westberg säger att de inte påträffat bilen i anslutning till händelsen. Ungdomen fick köras till sjukhus med ambulans.

– Den person som blev påkörd fick köras till sjukhuset, men var talbar och andades, säger Anna Westberg.

Hon känner inte till om bilföraren har hittats ännu, eller hur skadeläget för 15-åringen ser ut.
 

Så mycket ska det kosta att bada i nya Täbybadet

Nyheter Ny upphandling av Norrskogsbadet 2022 kommer Täbys nya badhus att stå klart i Täby park. Så här mycket kommer det att kosta att bada.torsdag 12/12 12:09

Syskonens pepparkakshus sprider glädje på äldreboende

Nyheter "Alla som vill kan baka eller hälsa på ett äldreboende" Brukar du också svära över att pepparkakshuset blir misslyckat år efter år? Det är inget som Elin Sunnert från Danderyd känner igen. Hon bakade ett hus med snickarglädje – som numera ”bor” hos de...torsdag 12/12 12:06