En minderårig pojke skottskadades igår i Kärrtorp. Foto: Sacharias Källdén

Minderårig pojke skottskadad i Kärrtorp

En minderårig pojke skottskadades i Kärrtorp under måndagskvällen.

  • Publicerad 08:40, 3 mar 2020

Polisen fick in flera larm om smällar i Kärrtorp strax innan klockan 19 på måndagskvällen. När polispatrullerna kom till platsen påträffades en minderårig pojke skadad med vad som till en början bedömdes vara skottskador och han vårdades på plats av ambulans och läkarbil innan han fördes till sjukhus. Till Expressen uppgav polisen på måndagskvällen att pojken var vaken och talbar när han fördes till sjukhus.

Polisen bekräftar nu att det rör sig om skottskador. Några ytterligare uppgifter om pojkens tillstånd har inte polisen på tisdagsmorgonen.

– Ja det är skottskador, det är det senaste uppgifterna jag har. Nu fortsätter utredningen, den skadade pojken fördes till sjukhus igår några ytterligare uppgifter har vi inte, säger Towe Hägg, på polisens presstjänst.

Polisen sökte efter gärningsperson, eller gärningspersoner under gårdagskvällen men ingen har i nuläget gripits. En förundersökning om försök till mord har inletts.

– Det initiala utredningsarbetet på platsen är gjort, nu tar utredningsgruppen över nattens utredning, säger Towe Hägg.

Här är Högdalens nya utegym

Nyheter Väntas vara på plats redan nästa vecka Ett nytt stort utegym i trä byggs just nu klart vid motionsspåret i Högdalen. Planen är att det ska kunna öppna nästa vecka.fredag 27/3 12:23

Han gör hyllad skräckfilm i Björkis

Nyheter "Kan området som min ena hand" Hallå där Jonathan Katzeff, Björkhagenbo och långfilmsdebutant vars rysare "Huset vid skogens slut" hade premiär den 23 mars.torsdag 26/3 12:00