Pojkarna hade stulit kläder till ett stort värde i Barkarby. Foto: Mostphotos

Minderåriga pojkar stal kläder i en butik i Barkarby

Två minderåriga pojkar upptäcktes på torsdagskvällen i färd med att stjäla kläder från en butik i Barkarby.

  • Publicerad 09:27, 1 sep 2017

Det var vid 19.30-tiden på torsdagen som ordningsvakter i Barkarby kontaktade polis. De var då i full färd med att jaga efter pojkarna, som misstänks ha stulit kläder till ett stort värde.

– Det står att de flåsar väldigt mycket när de ringer in, så de var mitt i jakten. Vi hjälpte bara vakterna att transportera killarna, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisens ledningscentral.

"För unga för att gripas"

Vid 22-tiden stod det klart att inget gripande hade gjorts eftersom det då framkommit att pojkarna inte var straffmyndiga.

– När man väl fick in dem och kollade id så var de för unga för att polisen ska kunna gripa och låsa in dem. Det är andra åtgärder som måste vidtas, som att informera målsägande, säger Carina Skagerlind.

Brottet rubriceras som stöld på grund av det stora värdet på varorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42