Minigolfen i Lilla Bleckan kan räddas - av en annan klubb

Minigolfen i Lilla Bleckan är på väg bort. Men i ett sista räddningsförsök erbjuder sig Golfbaren i Kristineberg stå för kostnader för en ny bana – om golfen får vara kvar.

  • Publicerad 09:23, 3 jul 2015

Södermalmsnytt har tidigare berättat om att minigolfen måste flytta sig när Lilla Bleckan ska rustas upp och bli en aktivitetspark.

Men den populära minigolfen i Kristineberg sträcker ut en hand och vill rädda kvar golfen i Lilla Bleckan.

Nytt förslag

– När de skulle göra om parken här i Kristineberg så var vi också på väg att försvinna. Men vi tog fram ett förslag på en stilmässig och modern minigolfbana som passade in bra i parken. Nu är vi inne på tredje sommaren i Kristineberg och det har varit en succé, säger Hans Olofsson, vd för Golfbaren. 

Tillsammans med Ersta bangolfklubb har han tagit fram ett förslag för hur minigolfen i Lilla Bleckan kan räddas kvar. 

Golfbaren tar på sig att stå för alla kostnader att bygga en ny bana och en servering, samt öppna en ny entré till parken. 

Tar över banan

Tanken är att Golfbaren i  Kristineberg då tar över och driver minigolfen i Lilla Bleckan, men att klubben finns kvar som vanligt. 

­ Det handlar om mycket skattepengar som kommunen kan spara på vårt förslag. Jag tror definitivt att planerna på att göra om parken går att förena med att golfen finns kvar. Den är populär och jag tror att många vill se att den finns kvar, säger Hans Olofsson. 

Förslaget från Golfbaren har redan skickats in till Södermalms stadsdelsförvaltning, men som det ser ut nu har det inte vunnit gehör. I  dagsläget måste minigolfen i Lilla Bleckan flytta.