Quistis och Quetzala? Vem vet, de två minigrisarna är tillsvidare namnlösa. Foto: Åsa Toivainen

Minigris-tillskott i Kallhäll

Från och med onsdag kommer man höra totalt tolv klövar ljuda i Kallhälls 4h-gård. Då kommer nämligen minigrisen Ruh, som bor där ensam idag, få två nya bekantskaper.

  • Publicerad 16:23, 18 nov 2019

Minigrisen Ruh, som bor på Kallhälls 4h-gård, hade sällskap tidigare. Men när kompisen Fia blev sjuk så blev Ruh ensam i stian. Fram tills nu.

På onsdag får nämligen Kallhälls 4h-gård tillskott i form av två stycken nya minigrisar. De två gyltorna, som unga hon-svin kallas, har inte fått några namn ännu. Tanken är att de ska få namn som börjar på Q, eftersom gården har "Q-år".

– Det kan vara lite svårt att komma på namn på just Q, men vi har en del tips kvar från när vi döpte våra får och getter, så vi får hitta något därifrån, säger gårdsassistenten Fanny Ljunggren.

Hälsa på i jul

Under jullovet kommer gården ha öppen verksamhet, med aktiviteter som julbak och pyssel. Då kan man också komma och hälsa på de två små grisarna, och alla andra djuren på gården.

– Minigrisar är härliga djur. De behöver stimulans och närhet, men de är inte så svåra att ta hand om. När de är nya är det bra att vara lugn, men till skillnad från med hästar behöver man inte direkt gå in med stålhätta i hagen, säger Fanny Ljunggren.

Förutom de tre grisarna så har gården får, höns, hästar, kaniner, samt bondkatten Caesar.

Stockholm Direkt