SEXBROTT. Minst 15 flickor kan ha utsatts för barnskötaren, uppger polisen. Foto: Jannie Flodman

Minst 15 flickor blev fotade av barnskötaren

Upp till 20 flickor i åldrarna tre till fem år kan ha utsatts av barnskötaren i Botkyrka. Men fler kan tillkomma, uppger polisen för Dagens Nyheter.

  • Publicerad 11:22, 24 feb 2020

Sedan barnskötaren i Botkyrka anhölls för en knapp månad tillbaka har polisen arbetat med att gå igenom ett omfattande material, rapporterar Dagens Nyheter. Totalt rör det sig om hundratusentals bilder och filmer.

– Delvis är det saker som han har laddat hem. Men sedan finns det också egenproducerat material i det, det vill säga bilder och filmer som han har tagit själv. Det mesta som han har tagit själv kommer från förskolan, men inte allt, säger utredaren Peter Eriksson till DN.

Nu har polisen lyckats identifiera 15 till 20 flickor i åldrarna tre till fem år. Men ännu finns det mycket material kvar som måste gå igenom. Därmed kan det tillkomma fler utsatta barn i utredningen.

Starka reaktioner

Tidigare har det kommunicerats att föräldrar bara kontaktas om polisen skulle hitta bevis för att ens barn blivit utsatt av barnskötaren.

I de 15–20 fallen uppger polisen för tidningen att man har kontaktat större delen av föräldrarna.

– De har ju bävat inför det här, att vi ska ringa. En del har blivit väldigt upprörda, andra ledsna, säger Peter Eriksson till DN.

Barnskötaren misstänkts för kränkande fotograferingen och barnpornografibrott ska ha inträffat mellan den 3 augusti 2015 och den 20 januari 2020 i förskolans lokaler i Botkyrka.

Barnskötaren misstänks också för grovt sexuellt övergrepp mot barn den 26 mars 2014. Det har polisen kunnat precisera med hjälp av bilder.