Det saknas platser för barnen på Årstadalsskolan och de andra skolorna i området. Foto: Pi Frisk

Minst 20 barn i Årstadal utan skolplats till hösten

Minst tjugo barn saknar förskoleklassplacering i Årstadal till hösten. Nu försöker staden så snabbt som möjligt fixa en ny lokal och rekrytera lärare. "Det här skulle vi behöva veta långt tidigare", säger en förälder.

  • Publicerad 06:31, 20 mar 2017

I veckan kom beskedet om vilken skola sexåringarna i Årstadal ska hamna på i höst. Men ett tjugotal föräldrar fick avslag på samtliga sina skolval och svävar fortfarande i ovisshet. Deras barn får inte plats på någon av de befintliga skolorna i stadsdelen.

– När jag loggade in i onsdags stod det antas ej på båda skolorna vi hade sökt. Ytterligare kanske 20 barn i området saknar placering. Det pratas om att det är en provisorisk lokal på gång men vi vet ingenting än, säger en förälder.

Läs även: "Skolkris i Hägersten: Nu tvingas Engelska skolan bort från Telefonplan"

Staden förbereder lokal

Beskedet kom som en total överraskning för föräldrarna.

– Vi vet att det finns brist på skolor men har inte hört minsta lilla om att detta var på gång. Det har sagts att vi kan få mer information i april. Det här skulle vi ha behövt veta långt tidigare.

Grundskolechef Christer Oja bekräftar att staden försöker ordna en lokal åt de barn som står utan en plats.

– Vi har lokaler som vi förbereder, men problemet är att jag inte kan säga vilken lokal det är innan juristerna har skrivit ett hyresavtal. Därför blir det lite oroligt bland föräldrarna. Men vi har lokaler på gång och det kommer lösa sig, säger han.

Läs även: "Grönt ljus för 2 000 nya skolplatser i Söderort"

"Frågan är högprioriterad"

Samtidigt rekryterar man lärare till barnen. Vilken relation den provisoriska skollokalen kommer att ha till de befintliga skolorna i området kan han inte svara på i dagsläget. Men han menar att lokalen kommer att vara i närheten av Årstadalsskolan.

Var ni inte medvetna om att detta skulle hända?

Vi såg ju den här elevökningen och sedan tog det längre tid än väntat att skriva kontraktet för en lokal. De som jobbar med detta vet att det är högt tryck och frågan är högprioriterad, säger Christer Oja.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är gatorna där flest får p-böter

Nyheter Se listan: Så många har lappats – gata för gata Sex av de tio gator där flest får parkeringsböter ligger på Östermalm.tisdag 19/6 6:50