Missa inte detta om du lämnar in deklarationen idag!

Ska du lämna in deklarationen för hand idag? Missa inte detta.

  • Publicerad 11:42, 2 maj 2018

Förra året tog Skatteverket bort sina brevlådor vid sina kontor där det tidigare gick att lämna in sin deklaration på grund av säkerhetsskäl. Nu går det endast att lämna in under kontorens öppettider för dem som inte vill eller kan lämna in digitalt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men det verkar ändå ha tagit många med överraskning, som Aftonbladet bland annat kunde berätta igår så tryckte många in sina deklarationer under den stängda dörren till Skatteverkets kontor vid Lindhagensgatan på Kungsholmen i desperation och förhoppning om att den skulle tas emot ändå.

Inga extra insatser

När Vårt Kungsholmen är på plats på onsdagsmorgonen har dock deklarationerna tagits bort från golvet och insamlingstunnan är utrullad en timme tidigare än kontoret öppnade.

– Jag har lämnat in på nätet tidigare år men har ingen e-legitimation just nu. Tidigare gick det ju att lämna in på fler ställen men så är det inte numera. Det blir sämre och sämre. Det är ändå ett serviceföretag det här, säger en "snart 74-årig gubbe" som vill vara anonym som är en av de som är på plats för att lägga deklarationen i tunnan på sista dagen.

Och enligt Skatteverkets presstjänst ska man inte räkna med några extra insatser ikväll. Det är respektive kontors öppettider som fortsatt gäller. På skatteverkets hemsida ska den senaste informationen finnas och uppdateras.

Det är kontorstider som gäller för den som vill lämna in deklarationen för hand idag. Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.