Foto: Mostphotos

Misshandel och inbrott mitt i centrala Enköping

En man slets av sin cykel och misshandlades av unga. En butik drabbades av inbrott. Helgens blåljusrapport är den längsta på länge.

  • Publicerad 10:46, 18 maj 2020

E18, Grillby

Måndag 01.00

Drograttfylleri. En man i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning sedan polisen under natten till måndag stoppat bilen han körde på E18 i Grillby.

Stora torget, Enköping

Lördag cirka 20.45

Misshandel. En man som cyklade över torget på fredagens kväll strax efter halv nio blev neddragen från cykeln och misshandlad av några ungdomar som flydde från platsen då vittnen kom till undsättning för den misshandlade. Senare på kvällen togs två ungdomar med till förhör tillsammans med deras vårdnadshavare.

E18, Enköping

Lördag 00.30.

Drograttfylleri mm. Då polis valde att stoppa en personbil på E18 blev föraren, en kvinna från Stockholm, misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning (grov eftersom hon dömts tidigare). Hon misstänks även för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Kungsgatan, centrum

Natt fredag-lördag

Inbrott. På lördagens morgon, klockan var 03.46, upptäckte Securitasväktare att ett skyltfönster var sönderslaget på butiken Fröken Röd. Vid närmare kontroll visade det sig att inbrottstjuvar varit inne i butiken och att smycken för 25.000 kronor hade stulits.

E18 Romberga

Lördag

Olovlig körning. En man i 45-årsåldern är misstänkt för olovlig körning sedan han inte kunnat uppvisa giltigt körkort då han stoppades av polis. Han hade ett utländskt körkort, men då han vistats i Sverige mer än tolv månader var det inte giltigt.

Länsväg 569, Torstuna

Fredag 20.00

Rattfylleri mm. En Uppsalabo i 50-årsåldern fastnade i en trafikkontroll i Torstuna på fredagskvällen. Mannen misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning eftersom han inte hade körkort och hade kört olagligt tidigare. Polis omhändertog bilnycklarna.

Örtagatan

Torsdag-lördag

Stöld av katalysator. Stölderna av katalysatorer fortsätter. En meter avgasrör, inklusive katalysatorn, sågades i förra veckan bort från en bil, en Miitsubishi, som stod parkerad utanför bilägarens bostad.

Slipar-Lasses gata

Förra veckan

Cykelstöld. En svart damcykel av märket Yosemite värd 3.000 kronor stals förra veckan från en adress i gamla Bahcoområdet i Fanna.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34