Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån mot en butik i Sollentuna. Foto: Sacharias Källdén

Misshandel och rån i helgen

En butik rånades av tre maskerade personer under fredagen. På lördagsmorgonen inleddes en förundersökning om våldtäkt i Sollentuna, och senare på kvällen misshandlades två personer på Malmvägen varav en fick föras till sjukhus.

  • Publicerad 14:20, 10 jun 2019

Polisen ryckte ut flera gånger under den gångna helgen i Sollentuna.

På fredagskvällen ska tre maskerade personer rånat en butik med ett pistolliknande föremål. Natten till lördagen ryckte polisen ut till en bostad i Sollentuna efter att en person gjorde anmälan om våldtäkt och senare på kvällen ska två personer blivit misshandlade med ett knivliknande föremål på Malmvägen.

Butiksrån i Sollentuna

Polisen kallades till en butik i Sollentuna 22.17 under fredagskvällen efter ett samtal om ett rån mot en butik. På måndagen bekräftar polisen att tre personer ska ha tagit sig in i butiken med ett pistolliknande föremål.

Butiken är fortfarande avspärrad.

– Vi gör en teknisk undersökning av platsen som inte har avslutats ännu, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

En person ska ha befunnit sig i butiken under händelsen. Gärningspersonerna ska ha varit maskerade under rådet, en person befunnit sig i butiken och ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

– Gärningspersonerna ska ha tagit varor från butiken, säger Towe Hägg.

Ingen person är ännu frihetsberövad.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

Bråk på Malmvägen

Polisen kallades till Malmvägen under lördagskvällen efter att två personer blivit misshandlade med ett knivliknande föremål. Gärningspersonen flydde från platsen och polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

En person skadades allvarlig i benet och fick föras till sjukhus med ambulans. Mannens skadeläge är ännu oklart. Malmvägen spärrades av under kvällen och polisen påbörjade en dörrknackning i området för att säkra vittnen om händelsen.

Förundersökning om våldtäkt

En förundersökning har inletts gällande våldtäkt efter att en person uppgett att hon blivit våldtagen i en bostad under natten till lördagen. Polisen anlände till platsen efter händelsen men ingen person är ännu gripen, skriver polisen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt