Foto: Mostphotos

Misshandel x 2, hot, stölder och bilbrott

Två män sitter på söndagens morgon frihetsberövade hos polisen i Uppsala efter brott begångna i Enköping. Båda är misstänkta för misshandel. Mest notabelt annars är kanske att det inte varit någon stöld ur BMW, ingen GPS-stöld ur jordbruksmaskiner och ingen cykelstöld.

  • Publicerad 10:41, 2 feb 2020

Lördag ca kl 19:08

Västerleden.

Drogbrott. En man i 30-årsåldern misstänkts för att ha använt narkotika och burit det med sig sedan en polispatrull kontrollerat honom på Västerleden under lördagskvällen. Patrullen beslagtog misstänkt narkotiskt preparat.

Lördag ca kl 18:30

Torggatan Enköping.

Grov misshandel och misshandel. I en lokal på Torggatan misstänks en man i 30-årsåldern för att ha misshandlat två andra män. Han ska, enligt misstankarna, ha försökt strypa en jämnårig samt sparkat och slagit honom. Det rubriceras som grov misshandel. I det andra fallet har en man i 25-årsåldern utsatts för misshandel då han kastats in i en stol.

Den misstänkte greps av polispatrull och transporterades till Uppsala. Han är på söndagens morgon fortfarande frihetsberövad. Det finns vittne till händelsen.

Lördag (och tidigare)

Lillsidan

Misshandel vid ett flertal tillfällen. En man greps på lördagen och fördes till Uppsala där han på söndagens morgon fortfarande sitter frihetsberövad. Han är misstänkt för att under lördagen och vid flera tillfällen tidigare ha misshandlat en kvinna. Utredning pågår.

Lördag kl 06:15

Traktorgatan Enköping

Drogbrott. När en personbil stoppades för kontroll av polis blev en manlig passagerare i 30-årsåldern misstänkt för narkotikabrott bruk.

Fredag ca kl 22:19

Stockholmsvägen

Stöld, märkesförfalskning.Polis stoppade på fredagskvällen en personbil på Stockholmsvägen och konstaterade att regskyltarna inte stämde med bilen. De båda männen i bilen blev misstänkta för märkesförfalskning och stöld av regskyltar. Föraren var i 20-årsåldern och passageraren i 30-årsåldern. De bor inte i kommunen.

Fredag 22.00

Uppsala

Droger och flykt. En Audiförare som efterföljts ända från Uppsala sedan han vägrat stanna på polismans tecken kunde stoppas på Stockholmsvägen i Enköping. Föraren, en man i 30-årsåldern som inte bor i Enköping, är misstänkt för: drograttfylleri, narkotikabrott - bruk, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Han greps och fördes till Uppsala.

Senaste veckan.

Enköping

Olaga hot. En man misstänks för att på telefon ha hotat en kvinna. Brottet anmäldes under fredagen, men ska ha inträffat tidigare i veckan.

Senaste veckan.

ICA Västerhallen

Stöld i varuhus. Två män har samarbetat för att stjäla oxfilé. På ICA Västerhallen plockade de ner oxfilé i sina kundkorgar för att senare, på annan plats i lokalen, stoppa på sig oxfilén. Sedan har de lämnat affären utan att betala för varorna

Fredag kl 09:00-09:15

Enköpings sjukhus

Stöld Medan en person inlagd på lasarettet i Enköping åt sin frukost stal någon kontanter ur hans plånbok. Plånboken lämnades dock kvar. Patienten var från sin plats i cirka 15 minuter.Fredag ca kl 22:00

Avråder från allt bad vid det kommunala badet

Nyheter Kommunen avråder från allt bad vid Nylada till vidare.torsdag 13/8 9:26

Blåljus: stölder och narkotikapåverkade nattstökare

Nyheter Två nattrumlare. En snattare, som det hette förr. Samt en cykelstöld. Där är hela blåljusrapporten denna onsdagsmorgon.onsdag 12/8 10:33