Gröndals centrum. Tvärbanan och motorfordon samsas om vägen. Foto: Linda Gren

Missnöje när bilister genar i Gröndal

Gröndalsborna är trötta på att bilisterna tar genvägen genom centrum och stoppar upp kollektivtrafiken. Men på Trafikkontoret har man inte märkt av några framkomlighetsproblem.

  • Publicerad 12:28, 8 feb 2018

I en lokal Facebookgrupp uttrycker flera Gröndalsbor missnöje över bilisterna på Gröndalsvägen. Man anser att många tar ”smitvägen” genom Gröndals centrum istället för svängen runt på Lövholmsvägen när de ska till och från Essingeleden. Förutom att det leder till mer avgasutsläpp i centrum, stoppar det upp kollektivtrafiken tycker många boende i området. Flera har lämnat in synpunkter till Stockholms stad, och nu ska trafikmätningar göras på Gröndalsvägen. Det är inte klart när siffrorna är klara, men lär presenteras någon gång under våren skriver Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret, i ett mejl.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Med tanke på vägarbetet längs Lövholmsvägen har många haft för vana att köra Gröndalsvägen istället, något som man på Trafikkontoret hoppas ska ändras när bygget och avstängningsmaterialet är klart och borttaget. Och trots att tvärbanan delar väg med bilarna har man inte märkt av störningar i trafiken.

– Vi har inte fått någon information från SL om att det skulle vara framkomlighetsproblem för spårtrafiken, inte heller våra trafiksignalister har fått någon sådan info, skriver Erik Söderberg.

Inte heller på SL har man fått någon statistik på att det skulle finnas ett större problem med framkomlighet för tvärbanan vid Gröndal, samtidigt som man påpekar att det alltid finns risk för förseningar när kollektivtrafik delar väg med annan trafik. Flera i området har även klagat på att bilar kör för fort på Lövholmsvägen nära skolan, men idag finns inga beslut på fysiska åtgärder, dock är korsningen mellan Lövholmsvägen och Blommensbergsvägen upphöjd till följd av ett bygge, vilket enligt Erik Söderberg går att betrakta som en hastighetsdämpande åtgärd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15