Kritisk. Kommunpolitikern Per Markus Risman (V) misstänks för drogbrott. Han säger dock att han inte tagit någon narkotika och är kritisk till polisens agerande. Foto: Arkiv

Misstänks för drogbrott – politikern kritisk mot polisens agerande

Enköpingspolitikern Per Markus Risman är misstänkt för narkotikabrott. Själv är han kritisk mot polisen. – Jag hade poppers, det är lagligt i Sverige, polisen borde utreda riktiga brott i stället för att pengar ska slösas på det här, säger Risman.

  • Publicerad 12:02, 29 dec 2017

Per Markus Risman sitter i kommunfullmäktige för Vänstern.

Han var på juldagen på hemvändarkväll på Cinema i Enköping.

– En mycket trevlig kväll, jag träffade många gamla klasskompisar, säger Risman.

Men den slutade inte lika trevligt för Risman.

Han andades in poppers, berättar han, och då tog vakterna ut honom till polisen utanför som tog med honom för provtagning.

– Ett negativt prov, säger Risman.

Är du orolig?

– Inte alls, jag är väldigt trygg, men nu kommer resurser slösas på att kolla upp det här innan ärendet läggs ner.

Varför Poppers?

– Det ger ett kortvarigt rus men är inte beroendeframkallande. Det är särskilt vanligt i gaykretsar (Risman är öppet homosexuell).

Har andra tagits för innehav av Poppers?

– Aldrig nånsin. Jag har frågat flera vänner efteråt, men ingen har hört om det. Skulle jag ha varit på en gayklubb skulle ingen ha reagerat ens.

Gick du tillbaka till klubben sen?

– Ja, min rock var kvar där, men jag hämtade bara den och gick hem sen. Synd, för det var en väldigt trevlig kväll annars och jag är inte ute i Enköping så ofta.

Poppers

Poppers är gatutermen för diverse alkylnitriter som tas i rekreationssyfte genom direkt inhalering.

På 60-talet började vissa människor sniffa poppers för att öka den sexuella upphetsningen och för att öka upplevelsen på dansgolvet.

Amyl- eller butylnitrit är inte upptagna i den svenska narkotikalagstiftningen. Det är dock förbjudet att sälja eller importera dessa ämnen på grund av läkemedelslagen.

Effekten är omedelbar men kortvarig, endast någon minut. Poppers är inte beroendeframkallande, men många upplever en "kick" av att sniffa.

Källa: Wikipedia

Kristen körsång ska klinga i Vårfrukyrkan

Nyheter Den 6 januari är det trettondagen. Det firar Vårfrukyrkokören med en konsert.måndag 16/12 13:30

Aggressiv knivman på härbärge

Nyheter En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.måndag 16/12 10:43