Kvinnan åtalas misstänkt för grovt koppleri. Foto: Mostphotos

Misstänks ha drivit bordell i Järfälla – nu åtalas kvinnan

I november begärdes en kvinna häktad misstänkt för grovt koppleri, för att genom andra ha sålt sexuella tjänster på massagesalonger i Järfälla och Uppsala. Nu åtalas kvinnan.

  • Publicerad 11:15, 15 feb 2019

I november häktades en kvinna misstänkt för att ha drivit bordellverksamhet på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla. Nu åtalas hon misstänkt för grovt koppleri, vilket Expressen var först att rapportera om.

"Brottet är att bedöma som grovt eftersom verksamheten bedrivits i större omfattning, medfört betydande vinning och inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av annan", står det i den stämningsansökan som kommit in till Uppsala tingsrätt.

Misstänkt bordellverksamhet i Järfälla – kvinna begärs häktad

14 åtalas för sexköp

Där står det också att minst 889 fall av misstänkta sexköp ska ha ägt rum från augusti 2017 till november 2018 på massagesalongerna.

– Bevisläget är gott, vi har haft en omfattande utredning med både polis och skatterevisorer, säger kammaråklagare Carl-Johan Granlund till Expressen.

I bevisen mot den åtalade kvinnan ingår uppgifter från flera poliser som under utredningen ska ha blivit erbjudna att köpa sexuella tjänster på salongerna.

14 män åtalas också, misstänkta för att ha köpt sex på salongerna. Rättegången väntas pågå under åtta dagar.

Stockholm Direkt