BROTT. Södertörns tingsrätt har nu valt att förlänga åtalstiden för mannen som sitter häktad misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Foto: Jannie Flodman/Arkiv

Misstänkt barnskötare omhäktas

Barnskötaren som sitter häktad misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn på en förskola i Botkyrka, samt ett gammalt fall av sexuellt ofredande av barn i Ekerö, har begärts omhäktad. Nytt datum för beslut om ifall åtal ska väckas är den 26 februari.

  • Publicerad 11:22, 13 feb 2020

Åtalstiden för den barnskötare som är misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn på en förskola i Botkyrka och för sexuellt ofredande av ett barn i Ekerö har förlängts.

Mannen sitter häktad och beslut om åtal skulle ha tagits idag, torsdag, klockan 11. Åklagaren Anna Lapinska sa redan i tisdags att det eventuellt skulle bli för tajt.

– Utredningsarbetet pågår hela tiden så det är för tidigt att säga. Men just nu lutar det åt omhäktning, sa hon då.

I och med förlängningen ska beslut om åtal ska väckas tas den 26 februari.

Mannen är häktad misstänkt grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, vilket alla ska ha skett under hans anställning på en förskola i Botkyrka.

Jobbade på förskolor i Ekerö

Mellan 2002 och 2013 arbetade mannen på två förskolor i Ekerö kommun. I slutet av 2012 anmäldes mannen av kommunen för sexuellt ofredande av barn.

Då det inte gick att styrka brott lades förundersökningen ned. Den har nu öppnats igen.

– Vi ser skäl att höra honom igen om brottet han misstänks för på Ekerö och därför har vi återupptagit förundersökningen, säger åklagaren Anna Lapinska.

Här kan du läsa om vad vi har skrivit tidigare om ärendet:

Barnskötaren ska höras om gammal anmälan

Häktade barnskötaren polisanmäld redan 2012

Brottsmisstänkt barnskötare jobbade tidigare på Ekerö

Det vill Stenhamraborna ha i centrum

Nyheter ✓Mötesplatser ✓Grönska ✓Trygghet ✓Mindre trafik Fler mötesplatser, säker trafik och mer grönska. Det är något av det som efterfrågas av Stenhamrabor när deras nya centrum planeras.måndag 6/4 16:45

Butik brann i Kungsberga i helgen

Nyheter Polisen: Oklart vad som orsakat branden En brand utbröt i Coop-affären i Kungsberga i lördags morse. Det är enligt polisen fortfarande oklart vad som orsakat branden.måndag 6/4 11:04

Trots coronan: De fortsätter träningen på Södrans utegym

Nyheter Tillsammans. Träningsgänget: "Det känns viktigt att vi fortsätter hålla igång" Ett hälsoprojekt som tog slut blev startskottet för gänget som träffas vid utegymet på Södran varje måndag. Och de låter inte coronapandemin komma i vägen för deras träning.fredag 3/4 14:32

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt