En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Verksamheten ska ha skett på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla. Bilden är en genrebild. Foto: Jonas Carlsson

Misstänkt bordellverksamhet i Järfälla – kvinna begärs häktad

En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Hon ska genom anställda ha sålt sexuella tjänster på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla, rapporterar flera medier.

  • Publicerad 12:22, 9 nov 2018

Kvinnan anhölls i måndags den 6 november då polisen gjorde ett tillslag på flera olika platser, rapporterar bland andra SVT. Nu begärs hon häktad, misstänkt för grovt koppleri.

– Orsaken till att det är grovt är att det rör sig om en stor omfattning, sade kammaråklagare Tomas Eriksson, som varit förundersökningsledare i ärendet, till SVT Nyheter tidigare i veckan.

Vid tillslaget i måndags deltog utöver polisen personal från Skatteverket.

– Deras uppgift är att som sakkunniga under utredningen bistå vid analys av bokföring med mera för att bland annat utreda verksamhetens omfattning, säger Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Polisen har spanat på lokalerna i Uppsala och Järfälla där kvinnan bedrev verksamheten en längre tid.

– Deltagande polisers bidrag har varit mycket värdefullt och vad som hittills framkommit i utredningen kommer att presenteras för domstolen på häktningsförhandlingen som hålls i dag klockan 15.30, säger Tomas Eriksson vidare i pressmeddelandet.

Stockholm Direkt