En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Verksamheten ska ha skett på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla. Bilden är en genrebild. Foto: Jonas Carlsson

Misstänkt bordellverksamhet i Järfälla – kvinna begärs häktad

En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Hon ska genom anställda ha sålt sexuella tjänster på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla, rapporterar flera medier.

  • Publicerad 12:22, 9 nov 2018

Kvinnan anhölls i måndags den 6 november då polisen gjorde ett tillslag på flera olika platser, rapporterar bland andra SVT. Nu begärs hon häktad, misstänkt för grovt koppleri.

– Orsaken till att det är grovt är att det rör sig om en stor omfattning, sade kammaråklagare Tomas Eriksson, som varit förundersökningsledare i ärendet, till SVT Nyheter tidigare i veckan.

Vid tillslaget i måndags deltog utöver polisen personal från Skatteverket.

– Deras uppgift är att som sakkunniga under utredningen bistå vid analys av bokföring med mera för att bland annat utreda verksamhetens omfattning, säger Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Polisen har spanat på lokalerna i Uppsala och Järfälla där kvinnan bedrev verksamheten en längre tid.

– Deltagande polisers bidrag har varit mycket värdefullt och vad som hittills framkommit i utredningen kommer att presenteras för domstolen på häktningsförhandlingen som hålls i dag klockan 15.30, säger Tomas Eriksson vidare i pressmeddelandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45