En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Verksamheten ska ha skett på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla. Bilden är en genrebild. Foto: Jonas Carlsson

Misstänkt bordellverksamhet i Järfälla – kvinna begärs häktad

En kvinna begärs häktad misstänkt för grovt koppleri. Hon ska genom anställda ha sålt sexuella tjänster på två massagesalonger i Uppsala och Järfälla, rapporterar flera medier.

  • Publicerad 12:22, 9 nov 2018

Kvinnan anhölls i måndags den 6 november då polisen gjorde ett tillslag på flera olika platser, rapporterar bland andra SVT. Nu begärs hon häktad, misstänkt för grovt koppleri.

– Orsaken till att det är grovt är att det rör sig om en stor omfattning, sade kammaråklagare Tomas Eriksson, som varit förundersökningsledare i ärendet, till SVT Nyheter tidigare i veckan.

Vid tillslaget i måndags deltog utöver polisen personal från Skatteverket.

– Deras uppgift är att som sakkunniga under utredningen bistå vid analys av bokföring med mera för att bland annat utreda verksamhetens omfattning, säger Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Polisen har spanat på lokalerna i Uppsala och Järfälla där kvinnan bedrev verksamheten en längre tid.

– Deltagande polisers bidrag har varit mycket värdefullt och vad som hittills framkommit i utredningen kommer att presenteras för domstolen på häktningsförhandlingen som hålls i dag klockan 15.30, säger Tomas Eriksson vidare i pressmeddelandet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.