Foto: Polisen Huddinge

Misstänkt dödsfall var rutten sill

April, april din dumma sill? När en obehaglig stank spred sig i trapphuset väckte boendes misstankar om att någon av granne dött. När polisen tog sin i en lägenhet upptäckte de något helt annat.

  • Publicerad 15:30, 3 apr 2018

Efter att boende hört av sig till polisen om en äcklig stank som spridit sig i bostadshuset åkte en polispatrull ut till platsen. Man misstänkte då att det kunde röra sig om en avliden person i en av lägenheterna.

– Man hade ringt in eftersom det luktade väldigt illa i trapphuset, och trodde att det kunde härledas till ett dödsfall, skriver Reine Berglund på Huddingepolisens Facebooksida.

Polisen skulle stoppa bus – möttes av korv

Efter att ha gått runt och knackat dörr i huset en stund hittade man tillslut luktens ursprung.

– En av våra konstaplar var helt övertygad om att det skulle anträffas en död människa, men skrattade gott när ”dödsfallen” upptäcktes, berättar Reine Berglund för SVT Nyheter.

Upptäckten gjordes på ett element i trapphuset: två små strömmingar som hängts på tork över ett element i trapphuset.

– Ett gott skratt och skönt för alla att det inte var värre dödsfall än så denna gång, skriver Reine Berglund på Huddingepolisens Facebooksida.

Misstänkt handgranat var något helt annat

Så rörde det sig om kreativ matlagning eller ett taskigt aprilskämt? Hur de döda strömmingarna hamnat på elementet och varför är oklart. Men polisen misstänker inget brott.

– Strömmingar på elementet kanske inte är det första man förväntar sig. Men ingen förundersökning är inledd trots ”kropparnas” dåliga skick, säger Reine Berglund till SVT Nyheter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.