Oklart. Polis och åklagare kan ännu inte säga vad som orsakade branden i Brottby. Mannen som anhölls för mordbrand är nu släppt. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Misstänkt för mordbrand i Brottby släppt

Igår, tisdag, frigavs den man som anhållits misstänkt för mordbrand i samband med villabranden i Brottby i helgen.

  • Publicerad 16:53, 17 apr 2019

I lördags brann en villa ner i Brottby och en man i närheten anhölls misstänkt för mordbrand.

Igår, tisdag, fattade åklagare Ewa Tvengström vid Norrorts åklagarkammare beslutet att han skulle släppas igen.

– Han släpptes för att det inte längre fanns anhållningsskäl, säger Ewa Tvengström.

Kan du utveckla det?

– Det här är ett pågående ärende som fortfarande inte är klart, därför råder förundersökningssekretess. Jag kan bara bekräfta att han frigavs igår.

Betyder det här att det inte finns misstankar kvar?

– Det sa jag inte.

När en person anhålls så har en åklagare 72 timmar på sig att avgöra om personen ska begäras häktad eller eller om denne ska släppas.

Det är flera faktorer som spelar in i den bedömningen, men en är att misstankarna ska vara "sannolika", det som är den starkaste misstankesgraden. Det kan också finnas risk att den misstänkta försvinner, begår nya brott eller förstör bevis och brotten ska vara av den grad att det kan ge minst ett års fängelse.

Teknisk undersökning pågår

Fortfarande kan inte polisen bekräfta om någon har omkommit i branden i Brottby. Detta eftersom den tekniska undersökningen på platsen fortfarande pågår.

– Vi väntar fortfarande på besked. De håller på och jobbar där fortfarande så vi kan varken säga det ena eller andra om det har varit en person i huset, säger Per Fahlström vid polisens mediecenter.

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul har laddat i veckor: ”Det är en kul fiskeform” Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.fredag 16/8 15:53

Klart: De blir nästa restaurang i Täbys deli

Nyheter "Jag tror att vi kompletterar varandra bra" Nu får Täby centrums nya matdel tillökning. Den här gången är det dumplings och te som gäller.fredag 16/8 11:44
Stockholm Direkt