Dubbelmord. De två mördade unga männen hittades i en källarlokal i Sätra centrum. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Misstänkt för Sätramorden släpps på fri fot

I dag avslutades den omtagna huvudförhandlingen i rättegången om dubbelmordet i Sätra. En av de misstänkta männen släpps nu på fri fot, medan den andra sitter kvar i häkte.

  • Publicerad 16:07, 29 jan 2020

Huvudförhandlingarna i rättegången om dubbelmordet i Sätra har avslutats för andra gången. De två misstänkta männen häktades i juni 2019 och har suttit häktade sedan dess.

Nu har Södertörns tingsrätt beslutat att den ena av de två ska släppas ur häktet. Den andra kommer sitta fortsatt häktad, meddelade domstolen i ett pressmeddelande på eftermiddagen.

– Vi har prövat hur långt bevisningen håller i frågan om huruvida de ska vara häktade, och i det här fallet föreligger det inte sannolika skäl att han gjort sig skyldig till gärningen, säger lagman Eva-Lena Norgren.

Ingen ny bevisning

Rättegången fick tas om efter att det den 15 januari meddelades att domaren i målet blivit sjukskriven. Båda sidor fick då chansen att formulera om sina pläderingar, men i övrigt bjöd den andra omgången huvudförhandlingar inte på några överraskningar, säger Daniel Insulander:

– Nej, det har inte varit någon ny bevisning som lämnats in den andra omgången.

Domen kommer att meddelas av Södertörns tingsrätt den 12 februari klockan 11.00.