Den man som anhölls, misstänkt för våldtäkt i Täby centrum på nyårsdagen, är släppt men fortfarande misstänkt. Foto: Mikael Andersson

Misstänkt för våldtäkt i Täby centrum frisläppt

Den man som anhölls misstänkt för en våldtäkt på en toalett i Täby centrum är släppt, men är fortfarande misstänkt. Utredare går nu igenom teknisk bevisning.

  • Publicerad 13:27, 8 jan 2020

Den 1 januari kontaktade en 18-årig kvinna polisen och uppgav att hon blivit våldtagen på en toalett vid hamburgerkedjan Max i Täby centrum. Polisen spärrade av platsen och den undersöktes av tekniker. Kvinnan fördes till sjukhus.

– Anmälan har kommit in mitt på dagen, säger förundersökningsledare och åklagare Susanne Wihlborg.

Släpps- men är fortfarande misstänkt

En man greps, misstänkt för våldtäkt, senare under nyårsdagen i Söderort. Han anhölls dagen efter, den 2 januari. Förhör med mannen, kvinnan och vittnen har skett.

Mannen är nu släppt men är fortfarande misstänkt för brott, uppger åklagaren. Mannen och kvinnan ska ha träffats tidigare.

– Det finns olika versioner av det som skett men vi avvaktar provsvar och övervakningsfilm innan jag beslutar om vi ska fortsätta med förundersökningen, säger Susanne Wihlborg.

Utredarna uppmanar personer som kan har gjort iakttagelser vid Max i Täby centrum under eftermiddagen, den 1 januari, att kontakta polisen.

Stockholm Direkt