Bensin. Polisen är på jakt efter en misstänkt person som ska ha kastat in en bensinliknande vätska i ett tunnelbanetåg. Foto: Karoline Montero Araya

Misstänkt försök till mordbrand i t-banan

Polisen jagar en person som har hällt ut en bensinliknande vätska i en tunnelbanevagn vid Sankt Eriksplans tunnelbanestation.

  • Publicerad 16:45, 24 sep 2018

Händelsen inträffade vid 16-tiden på gröna linjen i riktning mot T-centralen. Enligt Expressen ska gärningsmannen därefter ha hoppat av tåget och i stället gått ombord på ett tåg i motsatt riktning. 

– Det är det vi letar efter nu på tåg som gick västerut, för att försöka hitta den här personen, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen till Expressen.

Polisen ska ha ett signalement på den misstänkta personen men man vill ännu inte gå ut med det till allmänheten.

Enligt SL:s hemsida råder oregelbunden trafik på gröna linjen på grund av ”tidigare ordningsproblem”. 

Uppdatering 16.49

Enligt Eva Nilsson har polisen stoppat ett antal tåg på gröna linjen, men utan framgång.

– Vi har inte lyckats träffa på personen. Nu är vi på väg till depån där tåget är avställt för att kolla vad det är för vätska, och vi undersöker de kameror som kan ha fångat händelsen, säger hon till StockholmDirekt.

Uppdatering 18.47

Polisen skriver på sin hemsida att man nu undersökt tunnelbanevagnen men att ett besked om vilken sorts vätska det rör sig om dröjer ytterligare.

En förundersökning är inledd med brottsrubriceringen "försök till mordbrand".

Förseningar förekommer på gröna linjen efter händelsen. Foto: Mimmi Epstein