Genrebild. Det misstänkt grova brottet inträffade på Kumminvägen. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt greps för grovt brott i Hökarängen – efter tips

Polisen har frihetsberövat en man som misstänks för ett grovt brott i Hökarängen i september. Mannen kunde gripas efter att polisen gått ut med en bild på honom som genererade tips från allmänheten.

  • Publicerad 15:11, 30 okt 2019

I snart två månader har den skyldige varit på fri fot, efter det misstänkt grova brottet som inträffade på Kumminvägen natten mellan 4 och 5 september.

Händelsen ledde till att en man behövde vårdas på sjukhus för sina skador, och från polisens håll har man från dag ett varit angelägna om att få in tips från allmänheten. I veckan lade man i en högre växel, då man offentliggjorde en bild på den misstänkte gärningsmannen i syfte att få hjälp med identifieringen.

Allmänhetens engagemang var stort, och på tisdagen kom beskedet att mannen var identifierad. Han greps på onsdagsmorgonen, och sitter nu frihetsberövad misstänkt för grovt rån och olaga frihetsberövande.

– Vi vill rikta ett stort tack till allmänheten, det är jättemånga som hört av sig, säger Mikael Sundberg vid polisen.

Vad krävs för att ni ska gå ut med bild på en misstänkt?

– Det ska vara brott av någorlunda dignitet. Sedan får man ha i beaktande att även om vi vill komma åt gärningsmän så är det alltid känslig, med tanke på anhöriga och så vidare.