Södertörns tingsrätt. Mannen som anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter skjutningen i Kungens kurva häktas tisdagen 21 januari. Foto: Martin Brusewitz

Misstänkt häktad för mordet i Kungens kurva

Den man som greps efter lördagens dödsskjutning på en bensinstation i Kungens kurva har nu häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

  • Publicerad 14:08, 21 jan 2020

Vid lunchtiden i dag, tisdag, häktades mannen som tidigare suttit anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet och mordförsöket i Kungens kurva i lördags. Nu har åklagare fram till den 18 februari klockan 11 på sig att väcka åtal.

Den häktade mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande söder om Stockholm.

Det var på i lördags vid 17-tiden som skotten föll på en bensinstation intill Ikea i Kungens kurva. Skotten avlossades från en bil in i en annan, där det satt tre personer. En man och en kvinna i 25-årsåldern träffades av skotten.

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare under kvällen. Kvinnan fördes också till sjukhus. Ytterligare en person som satt i bilen ska ha klarat sig oskadd.

Samma kväll greps en man och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, vilket är den högre misstankegraden. Misstänkt mordförsök gäller den skadade kvinnan och den tredje personen som satt i bilen.