VÄSBY. Ett misstänkt inbrottsförsök i Bollstanäs visar sig vara en man som åkt till fel hus för att svara på en säljannons. Foto: Leif Oldenburg/Arkiv

Misstänkt inbrottstjuv var köpare på vift

När det plötsligt stod en man på altanen och tittade in och gick runt huset bestämde sig villaägaren för att ringa polisen. Men den misstänkte inbrottstjuven visade sig vara en man som svarat på en säljannons – men åkt till fel hus.

  • Publicerad 15:17, 15 apr 2019

Efter telefonkontakt med anmälaren återkallades patrullen.

Klockan 13.38 på söndagen fick polisen ett larm om ett misstänkt inbrottsförsök i Bollstanäs i Upplands Väsby. Personen, som var ensam hemma, ringde in sa att det stod en man på altanen som tittat in och sedan gått runt huset. Han upplevde det som att det var ett inbrottsförsök på gång.

På väg ut till det misstänkta inbrottsförsöket återkallas dock polisen. Det visar sig att när husägaren fått kontakt med mannen så visar det sig att han har svarat på en säljannons men åkt till fel adress för att träffa säljaren.

– Det stämmer att polisen aldrig kom dit. Efter telefonkontakt med anmälaren återkallades patrullen, berättar Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.