Foto: Sara Ringström

Misstänkt knivmord i Riksten – två gripna

Två personer är gripna skäligen misstänkta för mord i radhusområdet i Riksten. Personerna greps i anslutning till brottsplatsen.

  • Publicerad 16:23, 7 nov 2017

Larmet kom in till polisen 10.47.

– Enligt vittnesuppgifter ska det varit någon form av bråk mellan ett par personer, Anders Bryngelsson, presstalesperson på Polisen i Stockholm.

Nu har två personer gripits, skäligen misstänkta för mord, enligt polisen.

Personerna greps i anslutning till brottsplatsen, mitt i bostadsområdet.

Man knivskuren till döds i Riksten – elever hålls inomhus

Teknisk undersökning

Bakom polisavspärrningarna, inne på en radhustomt, pågår den tekniska undersökningen. Några av polisens kriminaltekniker vecklar upp ett tält som de ställer upp vid brottsplatsen.

En man som bor på andra sidan gatan har kommit ut till polisavspärrningarna för att få veta vad som har hänt.

– Jag tittade ut för någon timme sedan och såg bara ett stort polispådrag och ambulans. Min fru blev rädd så jag ville gå ut och ta reda på vad som har hänt, berättar han.

Han blir förvånad när han får veta att det har skett ett knivmord precis utanför hans hus.

– Jag hörde inte ett ljud, det måste ha gått väldigt fort. Här är det ju så tyst annars att man hör en knappnål falla, säger han till BotkyrkaDirekt.

"Det är en idyll"

En polis som står och vaktar avspärrningarna säger att mannen nog kommer att få besök senare under eftermiddagen i samband med den dörrknackningsinsats som polisen gör i området.

Någon boende är ute och rastar sin hund. Förutom ett antal poliser på plats är det förvånansvärt lugnt och stilla.

– Det är lugnt här, det händer nästan ingenting. Det är en idyll med mest barnfamiljer och äldre. Det är därför vi bor här, säger grannen vi talar med.

Många oroliga grannar pratar om händelsen i den lokala facebookgruppen.

En Rikstensbo med insyn i polisens arbete lugnar sina grannar:

– Det är inget vansinnesdåd. Det är ett bråk mellan vuxna som spårat ur, skriver hon och fortsätter:

– Alltså ingen fara för allmänheten.

Foto: Sara Ringström

"Följer polisens instruktioner"

Skolor och förskolor i Tullinge har under dagen hållit sina elever och barn inomhus under polisinsatsen. Efter samråd med polisen hade flertalet förskolor och skolor i Tullinge återgått till normal verksamhet efter klockan 14.

Då det cirkulerar många poliser runt brottsplatsen har barnen vid Rikstens skola och närliggande förskolor fått fortsätta vistas inomhus, så länge polisens arbete pågår.

– Vi håller eleverna inne i skolan och följer de instruktioner vi får från polisen och kommunens säkerhetsansvariga, säger Ulf Linder, rektor på Rikstens skola.

Knivdådet ska ha skett i ett bostadsområde och inte i närheten av skolan. Dådet är heller inte på något sätt knutet till skolan, enligt rektor Ulf Linder.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. En kniv har hittats på brottsplatsen som tros ha med händelsen att göra.