En person är misstänkt för grov misshandel efter att en person knivskurits i Vällingby. Foto: Charlotte Årling

Misstänkt lämnade över sig själv till polisen

Natten till måndag knivskars en person utanför en restaurang i Vällingby. En person lämnade självmant över sig till polisen efter att ha läst om brottet i tidningen.

  • Publicerad 14:16, 14 aug 2019

I samband med händelsen i Vällingby centrum kunde ingen person gripas, men under måndagskvällen frihetsberövades en person för brottet.

– Det är personen själv som kommit in till polisen efter att ha läst om händelsen i tidningen, säger kammaråklagare Åsa Skog.

Person knivskuren i Vällingby centrum

Har hållit förhör

Förhör har hållits med personen i fråga, och under onsdagen hävdes anhållan och personen släpptes. Misstankarna mot personen är inte avskrivna, men enligt åklagaren måste det utredas vidare. Åsa Skog säger även att inga andra personer är misstänkta.

– Vi jobbar på med att leta och höra vittnen. Vi har en god bild av antalet personer som var på plats. Vi har hört ett antal, men några återstår att höra, säger Åsa Skog.

Brottsrubriceringen har gått från mordförsök till grov misshandel.

Den man som knivskars ska inte ha livshotande skador och enligt polisen har han lämnat sjukhuset.

Polisen punktmarkerar fortkörare till skolstarten

Nyheter Utökade hastighetskontroller: "Alltför många som kör för fort" I samband med skolstarten i Stockholm i veckan utökar polisen sina hastighetskontroller. Fokuset kommer att ligga främst på 30-sträckor och områdena kring stadens skolor. ”Var vaksamma på...måndag 19/8 17:13

Han har koll på alla lekplatser i Västerort

Nyheter Kaj guidar småbarnsföräldrar till utomhuslek En lista över lekplatser – av barnfamiljer för barnfamiljer. Det var Hässelbybon Kaj Jones idé, och förra veckan började han dela sin interaktiva guide till Västerorts lek i lokala Facebookgrupper.måndag 19/8 17:02

Vi är Västerort

Stockholm Direkt