Foto: Claudio Britos

Misstänkt mordbrand i Sätra centrum

Det brann i fritidslokalen i Sätra centrum under helgen. Ingen ska ha kommit till skada men brottet rubriceras som mordbrand. "Räddningstjänsten har sagt att det inte finns en naturlig förklaring till branden" säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

  • Publicerad 09:22, 4 mar 2019

Klockan 03.14 natten till söndagen larmades räddningstjänsten om rökutveckling från tunnelbanan i Sätra centrum. Branden ska ha startat i fritidslokalen och röken spridits ut via nödutgången ut till spåren i tunnelbanan.

Inga tunnelbanelinjer var aktiva under händelsen. Ett antal arbetare, som arbetade nere i tunnelbanan, ska ha upptäckt röken.

– Räddningstjänsten har sagt att det inte finns en naturlig förklaring till branden, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Ingen ska ha skadats i samband med branden och under måndagen inleder polisen en teknisk undersökning av platsen. Fritidslokalen är avspärrad och händelsen rubriceras som mordbrand.

Underkänd fritidslokal

Fritidslokalen i Sätra centrum rustades upp under sommaren 2017 av den ideella föreningen Trygga Sätra, med mål att skapa en träffpunkt för äldre ungdomar. Ett par månader senare fick verksamheten dock flytta ut efter att lokalen inte var tillräckligt brandsäker.

En anledning var att lokalens enda nödutgång leder ut till tunnelbanan.

Brand i Sätra centrum

I november drabbades Sätras handlare hårt i samband med en kraftig brand från en källarlokal.

Efter branden: fortsatt mörkt i Sätra centrum

Chockbeskedet: Trygga Sätra blir av med sin lokal