Två dog och fyra skadades i villabranden i Storvreten. Foto: Claudio Britos

Misstänkt mordbrännare i Tumba åtalas

Mannen i 60-årsåldern misstänks ha hällt bensin på sin fru och tänt på och på så sätt medvetet dödat henne. Det slutade även med att deras son dog när branden spred sig i huset. I dag väcktes åtal mot mannen som misstänks för mord och mordbrand.

  • Publicerad 15:43, 7 maj 2020

Den 18 december 2019 vaknade grannarna i en kedjehuslänga i Storvreten av att ett av grannhusen stod i brand. Mannen i hushållet och de tre döttrarna hade lyckats ta sig ut, men frun och sonen i 20-årsåldern fanns inte bland dem, rapporterar DN. Räddningstjänsten hittade dem senare döda inne i det kraftigt brandhärjade huset.

Några dagar senare häktades mannen, som är i 60-årsåldern, misstänkt för mord och mordbrand. I dag väckte åklagaren åtal mot mannen. Dagens Nyheter har pratat med åklagaren Emma Olsson:

– Han har berusat sig själv, druckit alkohol på natten och sen så menar jag att han har hällt ut bensin i sovrummet på övervåningen. Där har kvinnan dött av de omfattande brännskador som hon har fått, säger hon till DN

Tre åtalspunkter

Enligt åklagaren har mannen medvetet hällt bensin på sin fru och tänt eld. Det är oklart exakt hur sonen dog, men enligt åtalet ska det sovrum som han befann sig i satts i brand. Han dog av rök- och brandskador.

Mannens agerande ska vara en reaktion på att kvinnan begärt skilsmässa, säger åklagaren Emma Olsson till DN.

Åtalet har tre brottspunkter. Två fall av mord och ett fall av grov mordbrand. Mannen hävdar dock att han inte tänt elden medvetet.

Huvudförhandlingen ska hållas i Södertörns tingsrätt och beräknas pågå under fem dagar. När rättegången startar är ännu inte bestämt.