UTREDNING. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och även förhört ett stort antal boende i området. Foto: Mostphotos

Misstänkt mordförsök i Hammarby Sjöstad

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Hammarby Sjöstad efter att grannar i går kväll hört höga smällar i trapphuset och polisen påträffat vad som tros vara skottskador på en lägenhetsdörr. På måndagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

  • Publicerad 08:17, 15 apr 2019

Klockan 21.07 i går kväll larmades polisen av flera boende i ett flerbostadshus i Hammarby Sjöstad om att det hördes höga smällar från trapphuset.

På plats konstaterade polisen att det fanns skador på en lägenhetsdörr som sannolikt orsakats av skott från ett skjutvapen.

– Det var flera inringare som hörde höga smällar i trapphuset i fastigheten där de bor. När polisen kommer till platsen kunde man konstatera att det var skottliknande skador på en lägenhetsdörr, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Stort antal förhör

Byggnaden har under kvällen och natten varit avspärrad för teknisk undersökning. Även ett stort antal förhör med bland annat grannar har hållits under natten.

Händelsen är rubricerad som försök till mord alternativt försök till dråp.

Ingen person hade på måndagsmorgonen gripits.

Uppdatering:

I en tidigare version uppgav polisen att skottlossningen inträffat på Lilla Essingen. Polisen har nu ändrat uppgifterna.