RINKEBY. På tisdagkvällen, vid halv tio, påträffades en skadad person i Rinkeby. Foto: Sacharias Källdén

Misstänkt mordförsök i Rinkeby

En väktare blev skjuten i Rinkeby på måndagskvällen. En förundersökning om försök till mord har inletts. På tisdagkvällen håller Hyresgästföreningens lokal öppet för krisstöd.

  • Publicerad 11:35, 8 okt 2019

På måndagskvällen, vid halv tio, påträffades en skadad väktare i Rinkeby. Polis och ambulans kallades till platsen. Väktaren, som blivit allvarligt men inte livshotande skadad, fördes till sjukhus.

– Vi kan bekräfta att det var en väktare som blev skjuten. Men han blev inte livshotande skadad. Vi hoppas kunna hålla förhör med honom idag. Det säger Lars Byström på polisens presscenter.

Polisen har hört vittnen och genomfört en teknisk undersökning på platsen. En förundersökning om försök till mord har inletts, men ingen person är ännu gripen.

Överfallet skedde i en källare i ett bostadshus, det bekräftar hyresvärden Hembla.

"I går kväll klockan 21.30 gick två väktare, på uppdrag av Hembla, sin vanliga ront i källaren (...) i Rinkeby. Väktarna angreps och den ena väktaren sköts i båda benen", skriver de på ett anslag till hyresgästerna.

På grund av detta håller hyresgästföreningen sin lokal på Ovanbygränd 8 öppen på kvällen den 8 oktober, mellan 16 och 22. Stadsdelsförvaltningens krisstödsgrupp och polisen finns på plats för att prata om det som händer och svara på frågor.

Stockholm Direkt