En stor polisinsats pågår vid Kista galleria efter ett misstänkt pistolrån mot en guldsmedsbutik. Foto: Joakim Fransson

Misstänkt pistolrån i Kista galleria

Två maskerade personer har hotat personal i en guldsmedsbutik i Kista galleria med ett pistolliknande föremål. En stor polisinsats pågår på platsen, och ingen ska ha skadats fysiskt.

  • Publicerad 12:02, 19 maj 2020

Klockan 11:05 fick polisen larm om ett överfall i en guldsmedsbutik i Kista galleria. Väl på plats visade det sig att personalen blivit utsatta för ett rån.

– En av gärningspersonerna ska ha hotat med något som uppfattades som en pistol. Ingen skadade dock fysiskt vid händelsen, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen.

Förundersökning om grovt rån

Rånarna fick med sig gods från butiken, och en förundersökning gällande grovt rån är inledd. På plats pågår nu en stor insats med flertalet patruller. Enligt initiala uppgifter till polisen lämnade rånarna platsen på en moped i riktning mot Ärvinge.

– Vi söker både i centrum och runt omkring. Det finns många övervakningskameror i området som vi ska titta på, säger Eva Nilsson.

Butiken har spärrats av i väntan på kriminaltekniker. Ännu har ingen gripits.

En stor polisinsats pågår vid Kista galleria efter ett misstänkt pistolrån mot en guldsmedsbutik. Genrebild. Foto: StockholmDirekt

Stockholm Direkt