FIRANDE. Knallarna som hördes i Sundbyberg kan ha kommit från raketer och smällare. Foto: Mostphotos

Misstänkt skottlossning kan ha varit födelsedagsfirande

Nattens smällar som hördes över stora delar av Sundbyberg kan enligt boende i Ursvik kommit från just smällare och raketer.

  • Publicerad 14:54, 19 maj 2020

Strax efter midnatt natten till tisdagen reagerade många på att det small intensivt i Sundbyberg. Polisen larmades och genomförde ett sökarbete över Rissne ängar, varifrån ljudet antogs komma.

Enligt en boende i Ursvik kan smällarna ha kommit från raketer och smällare som ett sällskap sköt upp på tolvslaget, för att överraska en jubilar på födelsedagen.

– Det var som nyårsfirande under en kort minut. Riktiga idioter som inte tänker på andra, säger personen som inte vill ha med sitt namn i tidningen.

Polisen kan inte bekräfta

Men det är ingenting som polisen kan bekräfta utan de utgår fortfarande från att det var en skottlossning.

– Vi har inga andra uppgifter. Jag kan därför inte säga om att det varit en skottlossning eller något annat, säger Kajsa Johansson lokalpolisen Sundbyberg.

Om det var smällare, vad tycker du om det?

– Jag vill inte yttra mig eftersom vi inte vet. Det finns regler för smällare, men vi har som sagt ingen information om vad som hänt, säger Kajsa Johansson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

En person rånad vid busshållplats i Ör

Nyheter Maskerade personer stal mobiltelefon En person ska ha blivit rånad av två maskerade gärningsmän vid en busshållplats i Ör på onsdagsmorgonen. Ingen har gripits än.onsdag 3/6 9:02

Oklart när säsongen för lägre divisioner drar igång

Nyheter Förbundet inväntar nya besked från Folkhälsomyndigheten Svensk elitfotboll har fått grönt ljus för att starta säsongen. I skuggan av yppersta eliten inväntar dock 15 trupper i Västerort och Norrort klara besked.tisdag 2/6 16:53

Stort intresse för odling i låda

Nyheter Växtlighet. Sundbybergsbor får odla och skörda gratis i väntan på mötesplatser En liten låda full av möjligheter, det bjuds Sundbybergsborna på i Ursvik. Förra veckan var det säsongspremiär för den tillfälliga mötesplatsen för odling.fredag 29/5 15:38
Stockholm Direkt