Smällar. Boende i bostadsområdet på Gärdet vaknade i natt av att de hörde flera smällar. Foto: Mostphotos

Misstänkt skottlossning på Gärdet i natt

Polisen utreder en misstänkt skottlossning i ett bostadsområde på Gärdet i natt. Ingen person ska ha påträffats skadad men händelsen har rubricerats som försök till mord alternativt försök till dråp.

  • Publicerad 07:53, 13 mar 2018

Klockan 02.57 inatt larmades polisen om en misstänkt skottlossning på Gärdet.

– Det kom in det vanliga med smällar mitt i natten så vi skickade dit patruller. Man noterade då vissa spår på platsen som gör gällande att det troligtvis har varit en skottlossning, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt försök till dråp och bland annat knackat dörr i området. En teknisk undersökning ska göras på platsen under dagen.

Ingen är gripen och ingen har heller påträffats eller anmälts skadad i samband med händelsen.

– Det har varit det klassiska. Man hör smällar mitt i natten och vaknar. Det vi kan konstatera är att det har skett i ett bostadsområde, säger Eva  Nilsson.

Strax före 14-tiden i går fördes en person till sjukhus med stickskador efter en misshandel på Stadions t-baneperrong.

Polisen har inga uppgifter om eventuella kopplingar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.