Filmats. Det misstänka övergreppet ska ha filmats och spridits via Snapchat. Foto: Mostphotos

Misstänkt våldtäkt på hemmafest i Täby - två ungdomar åtalade

En 18-årig kvinna menar att hon blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp under en hemmafest. Nu åtalas två ungdomar.

  • Publicerad 15:10, 10 jan 2018

Det ska ha varit i början av december, under en hemmafest i Täby, som en 18-årig kvinna utsattes för ett övergrepp. Det misstänka övergreppet ska ha filmats och sedan skickats vis Snapchat, uppger Metro.

Nu har åtal väckts mot två ungdomar.

– Jag har väckt åtal mot de här två personerna för att de tillsammans genomfört en grov våldtäkt, säger åklagaren Niksa Lucic till Metro.

– Det finns uppgifter om att man har filmat delar av den här sexuella handlingen, och filmen kan ha skickats på Snapchat. Vi har en film säkrad från en telefon, som tillhör en av de tilltalade, och som visar en liten del av den här sexuella handlingen.

Kvinnan som blev utsatt för övergreppet ska ha varit berusad när det skedde.

– Åtalet grov våldtäkt avser inte att de har brukat våld eller hot eller liknande, utan de har utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskild utsatt situation på grund av att hon varit väldigt berusad, säger Niksa Lucic till Metro.

Kvinnan ska själv ha berättat om händelsen och därefter har polisen kallats till platsen.

Efter händelsen berättade kvinnan om övergreppet och polis kallades till platsen.

Tidningen skriver också att de åtalade var 16 respektive 18 år gamla när händelsen skedde. De ska känna offret eftersom de gått på samma skola.

18-åringens advokat Christer Söderberg säger till Metro att hans klient går med på att han haft sexuell kontakt med kvinnan. Men 18-åringen menar att det var frivilligt och förnekar brott.

– Han gick själv till polisen dagen efter och var väldigt noga med att polisen skulle säkra filmarna för att de skulle visa vad som faktiskt hänt. Jag menar att man kan dra slutsatser från filmerna som talar mot att brott har begåtts, säger Christer Söderberg till Metro.

Enligt tidningen ska rättegången hållas senare i veckan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm