En misstänkt våldtäkt, tre sexuella ofredanden och 127 narkotikabrott har rapporterats under Lollapalooza enligt polisen. Foto: Sophie Stigfur

Misstänkt våldtäkt på Lollapalooza

En misstänkt våldtäkt, tre sexuella ofredanden och 127 narkotikabrott. Det är facit efter festivalhelgen Lollapalooza på Gärdet. Samtidigt genomförde polisen en riktad narkotikainsats mot unga där ett 20-tal misstänkta aldrig tidigare lagförts i narkotikasammanhang.

  • Publicerad 09:41, 2 jul 2019

Den internationella musikfestivalen Lollapalooza som i helgen anordnades på Gärdet lockade över 50 000 besökare.

Så tyckte gästerna om Lollapalooza

Och enligt både arrangör och polis var tillställningen rent ordningsmässigt relativt lugn.

Däremot anmäldes ett flertal brott. Bland annat misstänks en kvinna ha utsatts för en våldtäkt i samband med en konsert.

– Det finns en anmälan om en rubricerad våldtäkt, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Lollapalooza ska komma tillbaka nästa år – avtal i fyra år till

Under helgen anmäldes även tre fall av sexuella ofredanden där en person har gripits misstänkt för två av fallen.

"Jobbade mot narkotikabrott"

Samtidigt har totalt 127 anmälningar upprättats gällande narkotikabrott. Ett 20-tal av dessa gäller unga personer som, enligt polisen, inte tidigare har lagförts i narkotikasammanhang.

– Vi hade mycket poliser som jobbade mot narkotikabrott. Vi är särskilt angelägna om att få kontakt med unga brukare, det skulle jag säga är prioritet nummer ett för att häva deras bruk tidigt i karriären, säger Mats Eriksson.

Det har också upprättats anmälan om grov misshandel efter att personal utsatts för grön laser. Även ett antal bedrägerier gällande falska biljetter har anmälts under dagarna.

– I stort var det ett väl genomfört evenemang, säger Mats Eriksson, som också pekar på att det har varit förhållandevis lite trafikstörningar vid området under dagarna.

Här vallfärdar festivalfolket till Lollapalooza på Gärdet